αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνακοινώθηκε: Γενικό lockdown στη Γαλλία

Ανακοινώθηκε: Γενικό lockdown στη Γαλλία

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής και ως την 1η Δεκεμβρίου επιβάλλεται γενικό lockdown στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος οδηγήθηκε σε αυτή την άποφαση έπειτα από τη ραγδαία αύξηση που σημειώνουν τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα. 

«Αφού συμβουλεύτηκα τους ειδικούς, συζήτησα με τους Ευρωπαίους εταίρους μου και αποφάσισα πως πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή το lockdown από την ερχόμενη Παρασκευή. Αντίθετα με το lockdown παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία, η εργασία σε γενικές γραμμές συνεχίζεται και τα γηροκομεία παραμένουν ανοιχτά στην επίσκεψη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Εμανουέλ Μακρόν.

Παράλληλα ο πρόεδρος Μακρόν υπογράμμισε ότι επιστρέφει στην καθημερινότητα των Γάλλων πολιτών η αίτηση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης την οποία πρέπει να συμπληρώνουν οι Γάλλοι προκειμένου να βγουν από το σπίτι τους. Ακόμη κλείνουν μπαρ και εστιατόρια από την Παρασκευή. Ακόμη συνεχίζουν να λειτουργούν όμως, όπως είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, εργοστάσια, δημόσιες υπηρεσίες και άλλες οικονομικές δραστηριότητες.

Πηγή: Εθνος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 3 =