αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνακοινώθηκαν: Ξεκινούν χιλιομετρικοί περιορισμοί στα SMS. Με κωδικό 6 μόνο με τα πόδια ή ποδήλατο

Ανακοινώθηκαν: Ξεκινούν χιλιομετρικοί περιορισμοί στα SMS. Με κωδικό 6 μόνο με τα πόδια ή ποδήλατο

Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά την σημερινή επίσημη ενημέρωση. Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, από αύριο και για τις επόμενες 15 ημέρες, το SMS 2 και το 6 θα έχουν διαφοροποιήσεις. Η μετακίνηση θα πραγματοποιούνται εντός του οικείου δήμου ή σε 2χλμ από τον τόπο κατοικίας.

Kαι στο «3», στο κομμάτι που αφορά τις τράπεζες, θα πρέπει να γίνεται μετακίνηση είτε εντός του δήμου κατοικίας, είτε σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων.

Με τον κωδικό 6 οι μετακινήσεις θα είναι μόνο με τα πόδια ή το ποδήλατο. Όχι με ΙΧ. «Κανείς σε όλη τη χώρα δε θα μπορεί να στείλει το 6 και να πάει σε άλλη περιοχή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακόμα, όσον αφορά το νούμερο «4», που αφορά σε βοήθεια προς άνθρωπο σε ανάγκη, τα ελεγκτικά όργανα θα μπορούν να ζητούν περεταίρω διευκρινίσεις.

Παράλληλα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 19:00 έως τις 06:00, με εξαίρεση την Αττική και την Θεσσαλονίκη όπου τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 21:00.

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεηανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο κόκκινο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 17 =