αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑνακοίνωση Google: Κρατικοί φορείς στην Ελλάδα προμηθεύτηκαν το λογισμικό παρακολούθησης Predator

Ανακοίνωση Google: Κρατικοί φορείς στην Ελλάδα προμηθεύτηκαν το λογισμικό παρακολούθησης Predator

Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες στις οποίες έφτασε το λογισμικό παρακολούθησης Predator, όπως αναφέρει η Google σε ανακοίνωση της.

H Google αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «σύμφωνα με τα ευρήματα του CitizenLab, οι υποστηριζόμενοι από την κυβέρνηση φορείς που έχουν προμηθευτεί το λογισμικό βρίσκονται (τουλάχιστον) στην Αίγυπτο, την Αρμενία, την Ελλάδα, τη Μαδαγασκάρη, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Σερβία, την Ισπανία και την Ινδονησία».

Όπως αναφέρει με ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης: «Πλέον και η Google αναφέρει επίσημα ότι το λογισμικό παρακολούθησης Predator έχει πουληθεί σε κρατικούς φορείς στην Ελλάδα και μάλιστα ως λογισμικό επιμόλυνσης και κινητών Android. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν έχει προμηθευτεί το Predator».

Με τον ίδιο να συμπληρώνει: «Η  αποκάλυψη της Google ουσιαστικά δείχνει ότι το λογισμικό παρακολούθησης Predator έχει πουληθεί ως ολόκληρο πακέτο υπηρεσιών και δεν αφορά μόνο σε κινητά iPhone αλλά και Android».

Ο Θανάσης Κουκάκης είναι ο δημοσιογράφος που έχει πέσει τουλάχιστον δύο φορές θύμα παρακολούθησης και μάλιστα η μία από αυτές ήταν από την ίδια την ΕΥΠ. Η υπόθεση έχει πάρει σημαντικές διαστάσεις και έχει ξεκινήσει έρευνα από τη Δικαιοσύνη.

Η κυβέρνηση, πάντως, έχει υποστηρίξει ότι δεν διαθέτει το σύστημα Predator.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × four =