αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑνακοίνωση Google: Κάντε άμεσα update στον Chrome. Υπάρχει κίνδυνος να εισχωρήσουν χάκερ

Ανακοίνωση Google: Κάντε άμεσα update στον Chrome. Υπάρχει κίνδυνος να εισχωρήσουν χάκερ

Η Google έχει εκδώσει επείγουσα ενημέρωση για να διορθώσει μια επικίνδυνη ευπάθεια στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Το ελάττωμα επιτρέπει στους hackers να εκτελούν αυθαίρετους κώδικες στο πλαίσιο του προγράμματος περιήγησης. Αυτό σημαίνει ότι οι επιτιθέμενοι μπορούν να δουν τα μυστικά σας δεδομένα ή ακόμα και να τα επεξεργαστούν και να τα διαγράψουν.

Οι hackers ψάχνουν πάντοτε να έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες, όπως τραπεζικές λεπτομέρειες ή κάποιο μυστικό που τους επιτρέπει να εκβιάζουν ανθρώπους. Το σφάλμα ανακαλύφθηκε από το Centre for Internet Security, το οποίο αναφέρει:

«Έχει εντοπιστεί ένα τρωτό σημείο στον Google Chrome, το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει αυθαίρετη εκτέλεση κώδικα. Ο Google Chrome είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού που χρησιμοποιείται για πρόσβαση στο Internet. Η επιτυχής εκμετάλλευση αυτής της ευπάθειας θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν εισβολέα να εκτελέσει αυθαίρετο κώδικα στο πλαίσιο του προγράμματος περιήγησης.»

Ανάλογα με τα δικαιώματα που σχετίζονται με την εφαρμογή, ένας εισβολέας θα μπορούσε να εγκαταστήσει προγράμματα, να προβάλει, αλλάξει ή διαγράψει δεδομένα ή να δημιουργήσει νέους λογαριασμούς με πλήρη δικαιώματα χρηστών.

Η Google έχει τώρα εκδώσει μια λύση για το σφάλμα που θα κυκλοφορήσει για Mac, Linux και Windows τις επόμενες εβδομάδες. Για να παραμείνετε ασφαλείς από τα σφάλματα, θα πρέπει να αποφύγετε την επίσκεψη ιστότοπων που φαίνονται υπερβολικοί ή αναξιόπιστοι και βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε κλικ σε συνδέσμους εκτός αν γνωρίζετε την προέλευση.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 20 =