αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑνακοίνωση- έκπληξη από την Tesla: Κέρδη 104 εκατ. δολαρίων στο β’ τρίμηνο

Ανακοίνωση- έκπληξη από την Tesla: Κέρδη 104 εκατ. δολαρίων στο β’ τρίμηνο

Μια ευχάριστη έκπληξη επεφύλαξε την Τετάρτη στους επενδυτές η Tesla, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Ειδικότερα, η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικό οχημάτων εμφάνισε κέρδη ύψους 104 εκατ. δολαρίων ή 50 σεντς ανά μετοχή στο β’  τρίμηνο, έναντι ζημιών 408 εκατ. δολαρίων ή 2,31 δολαρίων ανά μετοχή πέρυσι. 

Τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 2,18 δολάρια ανά μετοχή έναντι προσαρμοσμένων ζημιών 1,12 δολαρίων ανά μετοχή το β΄ τρίμηνο πέρυσι.

Οι πωλήσεις της εταιρείας ωστόσο υποχώρησαν κατά 5% στα 6,04 δισ. δολαρίων από τα 6,4 δισ. δολάρια που ήταν στο β΄ τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης.

Τα αποτελέσματα τριμήνου της Tesla ξεπέρασαν τις προσδοκίες, καθώς οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν προσαρμοσμένες ζημιές 2 σεντς ανά μετοχή και πωλήσεις 5,15 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο που η εταιρεία ανακοινώνει προσαρμοσμένα κέρδη, γεγονός που τη θέτει σε τροχιά να ενταχθεί στον δείκτη S&P 500 μέσα στους επόμενους μήνες.

Η Tesla είχε προϊδεάσει την αγορά για ένα καλό τρίμηνο, καθώς νωρίτερα αυτόν τον μήνα ανακοίνωσε πωλήσεις οχημάτων καλύτερες των προσδοκιών, παρά το γεγονός ότι το εργοστάσιό της στις ΗΠΑ έμεινε κλειστό κατά το μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου τριμήνου λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

Στις μετασυνεδριακές συναλλαγές η μετοχή της Tesla ενισχύεται κατά 4,7%.

Η μετοχή εξάλλου έχει καταγράψει ένα εντυπωσιακό ράλι από την αρχή του έτους, γεγονός που έχει ωθήσει την κεφαλαιοποίησή της στο επίπεδο των 300 δισ. δολαρίων, καθιστώντας την Tesla την πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + twenty =