αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑνακαλύφθηκαν ακόμα 10 εξωπλανήτες που μοιάζουν με τη Γη

Ανακαλύφθηκαν ακόμα 10 εξωπλανήτες που μοιάζουν με τη Γη

Σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA), το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ», αποκάλυψε άλλους 219 υποψήφιους εξωπλανήτες, από τους οποίους οι δέκα έχουν μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης και βρίσκονται σε τέτοια απόσταση από το άστρο τους, που θα μπορούσαν να διαθέτουν συνθήκες κατάλληλες για την ανάπτυξη ζωής (υγρό νερό και κατάλληλη θερμοκρασία).

Η σχετική ανακοίνωση για τους εξωπλανήτες πραγματοποιήθηκε σε συνέντευξη στο ερευνητικό κέντρο Ames της NASA στην Καλιφόρνια. Ο «νέος» κατάλογος πιθανών εξωπλανητών (όγδοος κατά σειρά) προέκυψε από την ανάλυση των παρατηρήσεων του «Κέπλερ» κατά τα προηγούμενα χρόνια λειτουργίας του.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το «Κέπλερ» -που ξεκίνησε το 2009 και συνεχίζει τις παρατηρήσεις του- έχει εντοπίσει μέχρι σήμερα συνολικά 4.034 υποψήφιους εξωπλανήτες, από τους οποίους έχει επιβεβαιωθεί από άλλα τηλεσκόπια η ύπαρξη των 2.335. Από αυτούς, οι 50 εξωπλαντήτες παρουσιάζουν συνθήκες όμοιες με αυτές της Γης . Η ύπαρξη περισσότερων από τριάντα (30) από τους 50 συνολικά, πιθανούς, «γήινους» εξωπλανήτες έχει επίσης επιβεβαιωθεί.

Με βάση τα έως τώρα στοιχεία, φαίνεται πως η φύση συχνά δημιουργεί αφενός βραχώδεις εξωπλανήτες με μέγεθος έως 75% μεγαλύτερο της Γης (ο εξωπλανήτης τότε ονομάζεται υπερ-Γη), αφετέρου πιο αέριους πλανήτες με μέγεθος δύο έως 3,5 φορές μεγαλύτερο του δικού μας πλανήτη (ο εξωπλανήτης αποκαλείται μίνι-Ποσειδώνας).

Οι επιστήμονες προσπαθούν να ανακαλύψουν πόσοι τελικά «δίδυμοι» πλανήτες της Γης υπάρχουν και αν σε αυτούς μπορεί σήμερα να ζουν πλάσματα με «ανθρώπινη» νοημοσύνη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + seventeen =