αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑναβρασμός στους εργαζομένους της Τράπεζας Πειραιώς- Ποια είναι τα σχέδια της Τράπεζας που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις

Αναβρασμός στους εργαζομένους της Τράπεζας Πειραιώς- Ποια είναι τα σχέδια της Τράπεζας που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στο τμήμα διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων της Τράπεζας Πειραιώς στο ενδεχόμενο μετακίνησής τους σε τρίτη εταιρεία, εκφράζοντας την αγωνία τους σχετικά με το μέλλον τους.

Μετά την πληροφόρηση ότι η τράπεζα σχεδιάζει την απόσχιση της διεύθυνσης διαχείρισης «κόκκινων» δανείων και τη μεταφορά των περίπου 1.200 τραπεζοϋπαλλήλων σε εταιρεία ειδικού σκοπού, οι εργαζόμενοι απάντησαν με μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα Αττικής είχε κηρύξει παναττική στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην τράπεζα, ενώ το Σωματείο Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) προχώρησε σε πεντάωρη στάση εργασίας (12.00 – 17.00) για το κομμάτι εκείνο της τράπεζας που διαχειρίζεται τα «κόκκινα» δάνεια – ύψους 25 δισ. ευρώ, όπως μας λένε.

Χθες το μεσημέρι, όπως διαβάζουμε στην Εφημερίδα των Συντακτών, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται η ΔΔΚΔ, στη λεωφόρο Μεσογείων, με τους συμμετέχοντες να καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση καθολικά.

Πλήθος κόσμου πραγματοποίησε πορεία στο κτίριο της τράπεζας στην οδό Μιχαλακοπούλου και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το κεντρικό κτίριο στην οδό Αμερικής – η μεγαλύτερη συγκέντρωση τραπεζοϋπαλλήλων των τελευταίων χρόνων, όπως τη χαρακτηρίζουν πολλοί.

Διαψεύσεις

Εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με στελέχη της διοίκησης της τράπεζας, καθιστώντας τους σαφές ότι δεν θα δεχτούν καμία λύση που να αλλάζει καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις εργασιακές τους σχέσεις.

Κατόπιν, ορίστηκε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, την ερχόμενη Πέμπτη, ώστε να γίνει επίσημη ενημέρωση για όλες τις σχετικές εξελίξεις.

«Η καθολική συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργιακή κινητοποίηση και η πρωτοφανής σε παλμό διαδήλωση στέλνει το μήνυμα σε όλους όσοι κάνουν σχέδια για τους εργαζόμενους χωρίς τους εργαζόμενους» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του ΣΕΥΤΠΕ, Μανώλης Μπεμπένης.

Κύκλοι της Τράπεζας Πειραιώς διαψεύδουν ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση σχετικά με τα επίμαχα τμήματα, τονίζοντας ωστόσο ότι στο πλαίσιο της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων, τομέας ο οποίος αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επιβίωση όλων των τραπεζών, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ούτως ώστε να διασφαλίσει θέσεις εργασίας στο μέλλον.

Τη χθεσινή κινητοποίηση στήριξε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το οποίο σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το μέλλον των συναδέλφων είναι αβέβαιο και ο κίνδυνος να απολέσουν τα εργασιακά τους κεκτημένα και δικαιώματα είναι μεγάλος».

Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας από την πλευρά της, στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας, μετέφερε τις ανησυχίες των τραπεζοϋπαλλήλων ενόψει της απόσχισης τμημάτων που διαχειρίζονται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αλλά και της περαιτέρω μείωσης του προσωπικού των τραπεζικών ιδρυμάτων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − one =