αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑναβλήθηκε η πρώτη πτήση του Ingenuity στον Άρη

Αναβλήθηκε η πρώτη πτήση του Ingenuity στον Άρη

Οι μηχανικοί της NASA αποφάσισαν να αναβάλλουν την πρώτη δοκιμαστική πτήση του Ingenuity η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα και να τη μεταφέρουν για τις 14 Απριλίου. Ο λόγος ένα μικρό πρόβλημα του υπολογιστή το οποίο προέκυψε κατά τη δοκιμή των ελίκων. Η δοκιμή περιλάμβανε την αντίθετης κατεύθυνσης περιστροφή των δύο ελίκων όσο το Ingenuity παρέμενε στο έδαφος, σε πλήρη ταχύτητα 2.500 στροφών το λεπτό, οχτώ φορές περίπου περισσότερο από ένα ελικόπτερο στη Γη.

Ωστόσο η δοκιμή ολοκληρώθηκε πρόωρα όταν έληξε ένα χρονόμετρο και συγκεκριμένα ο χρόνος που απαιτείται για τη μετάβαση του υπολογιστή από Pre-Flight mode σε Flight mode. Αυτό το χρονόμετρο επιτηρεί την ακολουθία προετοιμασίας πτήσης και ειδοποιεί το σύστημα για πιθανά προβλήματα και το βοηθά να μείνει ασφαλές με το να μην προχωρήσει σε πτήση αν παρατηρηθεί κάποιο πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση το ελικόπτερο είναι ασφαλές και επικοινωνεί χωρίς προβλήματα με τη Γη.

Οι μηχανικοί της NASA ελέγχουν την τηλεμετρία του Ingenuity για να διαπιστώσουν το πρόβλημα. Μόλις το αντιληφθούν θα επαναλάβουν τη δοκιμή. Αν όλα πάνε καλά, στις 14 Απριλίου θα δούμε το Ingenuity να σηκώνεται από το έδαφος σε ύψος 3 μέτρων για 30 δευτερόλεπτα, ενώ μέσα στο μήνα θα δούμε ακόμα 4 πτήσεις.

Να θυμίσουμε πως το εγχείρημα δεν είναι εύκολο καθώς πρόκειται για το πρώτο ανθρώπινο κατασκεύασμα που θα πετάξει σε μία εξωγήινη ατμόσφαιρα, η οποία μάλιστα διαφέρει σημαντικά από τη δική μας, διαθέτοντας μόλις το 1/10 της πυκνότητας της ατμόσφαιράς μας και το 1/3 της βαρύτητας του πλανήτη μας.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =