αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑναβλήθηκε η εκτόξευση του «Artemis 1»

Αναβλήθηκε η εκτόξευση του «Artemis 1»

Ακυρώθηκε, λόγω τεχνικών προβλημάτων, η εκτόξευση της αποστολής «Αρτεμις 1», του διαστημοπλοίου της NASA, που θα ήταν το πρώτο βήμα για την επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη. Σαράντα λεπτά πριν την προγραμματισμένη εκτόξευση, το μεσημέρι της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) και ενώ χιλιάδες κόσμου είχαν συγκεντρωθεί στο Κέιπ Κανάβεραλ της Φλόριντα, για να την παρακολουθήσουν, η NASA ανακοίνωσε ότι εντόπισε δύο τεχνικά προβλήματα, από τα οποία το ένα σοβαρό, και είχε σταματήσει την αντίστροφη μέτρηση για να τα επιδιορθώσει.

Καθώς όμως το χρονικό «παράθυρο» για την εκτόξευση ήταν μόλις δύο ώρες, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, ανακοίνωσε λίγη ώρα αργότερα, ότι διακόπτει τη διαδικασία για σήμερα.

Σύμφωνα με τη NASA υπήρξε διαρροή υδρογόνου. Αυτές οι διαρροές μπορεί να γίνουν επικίνδυνες, δεδομένου ότι το υδρογόνο είναι ένα άκρως εύφλεκτο υλικό. Οι ομάδες εξετάζουν επίσης μια ρωγμή στο υλικό του συστήματος θερμικής προστασίας σε μία από τις φλάντζες.

Η επόμενη ευκαιρία για την εκτόξευση είναι το Σαββατοκύριακο. Ο Oργανισμός έχει προγραμματισμένες εφεδρικές ημερομηνίες εκτόξευσης για τις 2 Σεπτεμβρίου και 5 Σεπτεμβρίου, όπως μεταδίδει το CNBC.

Ομως, προς το παρόν, παραμένει άγνωστο αν έχουν επιδιορθωθεί οι βλάβες μέχρι τότε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 11 =