αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνέλπιστη γκάφα: Το σύστημα τηλεματικής της επέκταση του τραμ προς Πειραιά, δεν «κουμπώνει» με το υπόλοιπο δίκτυο

Ανέλπιστη γκάφα: Το σύστημα τηλεματικής της επέκταση του τραμ προς Πειραιά, δεν «κουμπώνει» με το υπόλοιπο δίκτυο

Στην αδυναμία συγχρονισμού των δύο διαφορετικών συστημάτων τηλεματικής που εφαρμόζονται στο υπό λειτουργία δίκτυο του τραμ και στο νέο δίκτυο της επέκτασης προς Πειραιά, το οποίο βρίσκεται υπό πιλοτικές δοκιμές, αποδίδεται το σημερινό δίωρο «μπλακ-άουτ» του μέσου από πηγές της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες).

Όπως προκύπτει, τα δύο συστήματα, τα οποία έχουν αναπτυχθεί από διαφορετικούς αναδόχους, δεν «κουμπώνουν» με αποτέλεσμα εδώ και καιρό να σημειώνονται κατά τόπους ολιγόλεπτες καθυστερήσεις στα δρομολόγια του τραμ σε διάφορες περιοχές. Ωστόσο τη Δευτέρα το σύστημα «έπεσε» εντελώς με αποτέλεσμα να υπάρξει πλήρης διακοπή των δρομολογίων μέχρι τη σταδιακή αποκατάστασή τους, η οποία ξεκίνησε μετά τη 1.15 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην υπόθεση που επικαλείται το Εθνος, στην εταιρία που ανέλαβε την προμήθεια του συστήματος τηλεματικής στην επέκταση προς Πειραιά δε δόθηκαν τα «κλειδιά» του λογισμικού του συστήματος που λειτουργεί στο υφιστάμενο δίκτυο του τραμ με αποτέλεσμα να αναζητείται πλέον τρόπος να «συνεργαστούν» τα δύο συστήματα.

Πηγές της ΣΤΑΣΥ, πάντως, σημειώνουν ότι μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, η εταιρία δεν είναι διατεθειμένη να παραλάβει την επέκταση του δικτύου από το Φάληρο στον Πειραιά.

Ωστόσο από την υπεύθυνη για την κατασκευή, «Αττικό Μετρό» επισημαίνουν ότι «δεν υπάρχει άλυτο πρόβλημα» και ήδη γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα συστήματα τηλεματικής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − four =