αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑνάβουν οι μηχανές στην νέα μονάδα της Elbisco στην Χαλκίδα- Τι περιλαμβάνει η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ

Ανάβουν οι μηχανές στην νέα μονάδα της Elbisco στην Χαλκίδα- Τι περιλαμβάνει η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ

Μπρος ετοιμάζονται να βάλουν οι μηχανές στη νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής φρυγανιάς της ELBISCO στη Χαλκίδα μετά την ολοκλήρωση επένδυσης ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη νέα Μονάδα Παραγωγής Φρυγανιάς στη Χαλκίδα, οι εργαζόμενοι και η διοίκηση της ELBISCO εγκαινίασαν τη νέα εποχή της εταιρείας, η οποία σηματοδοτείται από την υιοθέτηση ενός νέου οράματος και εταιρικής ταυτότητας, αλλά και από μια σειρά σημαντικών επιχειρηματικών κινήσεων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν τα στελέχη της εταιρείας, το νέο όραμα βασίστηκε στις σκέψεις, ιδέες και προτάσεις όλων των ανθρώπων της ELBISCO, που αποτέλεσαν την ουσιαστική πηγή του οράματος και των αξιών. Παράλληλα, εκφράζει απόλυτα τη στρατηγική στόχευση της εταιρίας για εξωστρεφή ανάπτυξη και ενίσχυση της παρουσίας της στις διεθνείς αγορές. Με βάση τα στοιχεία αυτά, το όραμα της ELBISCO στη νέα της εποχή είναι «να εμπνεύσει την Ελλάδα, πετυχαίνοντας στην παγκόσμια αγορά, με οδηγό τις ελληνικές οικουμενικές αξίες», οι οποίες συνοψίζονται σε τρεις βασικούς πυλώνες: το Ήθος, την Παιδεία και το Μέτρο.

«Οραματιζόμαστε να γίνουμε ένα φωτεινό παράδειγμα για την Ελλάδα. Να αποδείξουμε ότι ο μοναδικός δρόμος για τη βιώσιμη και, όχι εφήμερη, επιτυχία περνάει μέσα από θεμελιώδεις, βαθιά Ελληνικές οικουμενικές αξίες. Έχουμε το σχέδιο, έχουμε τη γνώση. Έχουμε νέες επενδύσεις. Αλλά πάνω από όλα έχουμε ικανούς ανθρώπους που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους καθημερινά με αγάπη και αφοσίωση» τόνισε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία της η Πρόεδρος του ΔΣ της ELBISCO, Έλενα Φιλίππου Κουμαντάρου.

«Με οδηγό αυτές τις αξίες που πιστεύουμε και υπηρετούμε εμείς στην ELBISCO, θέλουμε να ανοίξουμε τα φτερά μας στον κόσμο. Θέλουμε να πετύχουμε στη διεθνή αγορά. Να δημιουργήσουμε. Να τα καταφέρουμε. Και να δείξουμε σε όλους ότι ο Έλληνας μπορεί να πετύχει με τον σωστό τρόπο με ευθύνη, δικαιοσύνη, ανθρωπιά. Μόνο έτσι, η ανάπτυξη μπορεί να είναι υγιής και διαχρονική» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Δημοσθένης Ραμαντάνης, κατά την παρουσίαση του νέου οράματος.

Το ξεκίνημα της νέας πορείας της ELBISCO συνοδεύεται, ταυτόχρονα, από μια σειρά σημαντικών επιχειρηματικών κινήσεων, οι οποίες δημιουργούν προϋποθέσεις για τη μελλοντική της επιτυχία. Σημείο αναφοράς, στο πλαίσιο αυτό, αποτελεί η λειτουργία της νέας, υπερσύγχρονης Μονάδας Παραγωγής Φρυγανιάς στη Χαλκίδα, μια επένδυση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, με πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη στο εξωτερικό. Εξίσου σημαντικές επικοινωνιακές κινήσεις της νέας εποχής της ELBISCO αποτελούν η έκδοση του πρώτου Απολογισμού Βιώσιμης Ανάπτυξης σύμφωνα με διεθνείς προδιαγραφές και με εξωτερική τεκμηρίωση, καθώς και ο σχεδιασμός νέου ενιαίου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με επίκεντρο τον άνθρωπο, που ολοκληρώνεται σύντομα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η διοίκηση της ELBISCO πήρε την απόφαση για τη δημιουργία του νέου εργοστασίου εξαιτίας του γεγονότος πως η παραγωγή που ξεπερνούσε σε αρκετές περιπτώσεις τα όρια δυναμικότητας του μηχανολογικού της εξοπλισμού.

Όπως είχε διευκρινίσει η εταιρεία όταν ανακοίνωσε την επένδυση με την ολοκλήρωση της επέκτασης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων της εταιρείας στην Εύβοια, θα διακοπεί η λειτουργία της γραμμής στο Πικέρμι καθώς η επιχείρηση έχει ήδη εξαντλήσει τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία περιθώρια δόμησης στις εγκαταστάσεις της στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Όσο για τους εργαζόμενους η εταιρεία είχε διευκρινίσει ότι θα συνεχίσουν στη νέα μονάδα, όταν αυτή ολοκληρωθεί. Η εταιρεία θα μεριμνήσει για την καθημερινή μεταφορά τους από και προς το εργοστάσιο της Χαλκίδας. Η εταιρεία έχει επίσης προβλέψει ένα ειδικό πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης προκειμένου να στηρίξει όσους εργαζόμενους επιλέξουν να μη συνεχίσουν στη νέα γραμμή παραγωγής.

Πηγή: Insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + thirteen =