αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑμερικανικό fund έκανε πρόταση εξαγοράς για την Vivartia

Αμερικανικό fund έκανε πρόταση εξαγοράς για την Vivartia

Δεσμευτική προσφορά για το μετοχικό κεφάλαιο που διατηρεί η Marfin Investment Group (MIG) στη Vivartia Συμμετοχών Α.Ε. κατέβαλε το αμερικανικό επενδυτικό fund CVC Capital Partners.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της MIG, η σχετική προσφορά υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές παρεμφερούς είδους.

Την ίδια ώρα, το διοικητικό συμβούλιο της MIG, σε σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε να παραχωρήσει στη CVC περίοδο αποκλειστικότητας για τη διαπραγμάτευση και ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 6/11/2020.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, η MIG θα προβεί στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου, ο οποίος θα υποστηρίξει την εταιρία στο στάδιο των διαπραγματεύσεων και θα εξετάσει το εύλογο και δίκαιο των όρων της συναλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι η Vivartia είναι εταιρεία παραγωγής τροφίμων και αποτελεί συνέχεια της «BrandCo», η οποία με τη σειρά της είχε προέλθει από τη συγχώνευση της Δέλτα, της Chipita και της Γενικής Τροφίμων. Το ποσοστό συμμετοχής της MIG στο μετοχικό κεφάλαιο της Vivartia ανέρχεται στο 92,1%.

Από την πλευρά της, η CVC αποτελεί αμερικανικό επενδυτικό fund, διαθέτοντας σημαντική παρουσία -μεταξύ άλλων- στον κλάδο της ελληνικής ιδιωτικής υγείας (Metropolitan, Ιασώ General, Υγεία, Μητέρα και Λητώ). Πρόσφατα, παράλληλα, προχώρησε στην αγορά του μειοψηφικού πακέτου της ελληνικής εταιρείας Skroutz A.E. Συμμετέχει δε, και στον εκκρεμή διαγωνισμό για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η ανακοίνωση της MIG

Η «MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» («MIG») ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι την 17/9/2020 έγινε αποδέκτης δεσμευτικής προσφοράς των επενδυτικών κεφαλαίων της «CVC CAPITAL PARTNERS» («CVC») για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην «VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.» («VIVARTIA»). Η προσφορά υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους (τελική έγκριση από τα αρμόδια όργανα της CVC, συμφωνία επί των όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας). Το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG σε σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να παραχωρήσει στη CVC περίοδο αποκλειστικότητας για την διαπραγμάτευση και ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 6/11/2020. Κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής η MIG θα προβεί στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου ο οποίος θα υποστηρίξει την εταιρία στο στάδιο των διαπραγματεύσεων και θα εξετάσει το εύλογο και δίκαιο των όρων της συναλλαγής που θα συμφωνηθούν.

Πηγή: businessnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 11 =