αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑμερικάνος επενδυτής μπήκε στην Μυτιληναίος

Αμερικάνος επενδυτής μπήκε στην Μυτιληναίος

Σε αμερικανικό επενδυτικό οίκο μεταβιβάστηκε χθες το 3,15% του Ομίλου Μυτιληναίου, ενώ η μετοχή σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ καθώς έκλεισε στα 17,91 ευρώ με άνοδο 1,76%.

Η συγκεκριμένη άνοδος της μετοχής είχε ως αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να αναρριχηθεί στα 2,559 δισ. ευρώ. Το ράλι ανόδου που καταγράφει η Mytilineos το τελευταίο διήμερο συναρτάται και με την αναμενόμενη αναβάθμισή της στους δείκτες της Morgan Stanley (MSCI), με την ελληνική εταιρεία να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να ενταχθεί στον δείκτη MSCI Greece.

Με προσυμφωνημένη συναλλαγή στην έναρξη της συνεδρίασης άλλαξε χέρια πακέτο 4.500.000 μετοχών της εταιρείας, στην τιμή των 17 ευρώ ανά μετοχή, περίπου 3,5% χαμηλότερη από την τιμή του κλεισίματος της περασμένης Τρίτης 19 Απριλίου 2022. Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ήταν 76,5 εκατ. ευρώ. Από το απόθεμα των ιδίων μετοχών φέρεται να προήλθε το πακέτο των 4,5 εκατομμυρίων μετοχών. Επρόκειτο, συγκεκριμένα, για μετοχές που είχαν αγοραστεί στην τιμή των 11 ευρώ από την ίδια την εταιρεία. Η πώληση αποσκοπούσε στην αύξηση του free float, δηλαδή του τμήματος των μετοχών που βρίσκεται στα χέρια δημόσιων επενδυτών.

Όσον αφορά τον «άγνωστο» επενδυτή, οι πληροφορίες της Ναυτεμπορικής αναφέρουν ότι είναι Αμερικανός. Με την κίνηση αυτή η Mytilineos ενισχύει τη ρευστότητα της, βελτιώνει χρηματοοικονομικούς δείκτες και παράλληλα διευρύνει τη μετοχική της βάση, αποκτώντας έναν νέο ισχυρό μέτοχο-«σύμμαχο». Ο αγοραστής προσβλέπει ασφαλώς στις ιδιαίτερα θετικές προοπτικές του Ομίλου Μυτιληναίου, για τον οποίο η Edison προβλέπει ότι θα έχει φέτος καθαρά κέρδη 270 εκατ. ευρώ και θα προσφέρει μερισματική απόδοση της τάξεως του 4,5%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 10 =