αρχικηVIRALΑλλάζει όψη το εμβληματικό στρογγυλό κτίριο στον Φλοίσβο (Εικόνες)

Αλλάζει όψη το εμβληματικό στρογγυλό κτίριο στον Φλοίσβο (Εικόνες)

Το σήμα κατατεθέν του Παλαιού Φαλήρου, το στρογγυλό κτίριο του Φλοίσβου, που εδώ και αρκετά χρόνια έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και χρησιμοποιείται ως Πολιτιστικό Κέντρο, ήρθε η ώρα να συντηρηθεί και να αναβαθμιστεί. 

Το κόστος του έργου, ύψους 1,5 εκ. ευρώ εξασφαλίστηκε από την Περιφέρεια Αττικής, οι απαιτούμενες άδειες εξασφαλίστηκαν οπότε ο δρόμος άνοιξε για την έναρξη του έργου.  

Επιπλέον, στην τελευταία του συνεδρίαση, το Δημοτικό συμβούλιο της πόλης, ενέκρινε ομόφωνα τα αρχιτεκτονικά σχέδια ανακαίνισης του κτιρίου του Φλοίσβου και του περιβάλλοντος χώρου που εκπονήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με την επιστημονική συμβολή  του αρχιτεκτονικού γραφείου “Αρχιτεκτονική ΕΠΕ Γραμματόπουλος-Πανουσάκης”. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.



Όπως τονίζει ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος “ο Φλοίσβος αποτελεί το πιο εμβληματικό τοπόσημο του Παλαιού Φαλήρου και μετά από χρηματοδότηση ύψους 1.500.000 Ευρώ που εξασφαλίσαμε από την Περιφέρεια Αττικής, την άδεια από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και την απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ξεκινάμε τις απαραίτητες διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην κατασκευή του έργου”. 

“Ο σχεδιασμός λαμβάνει υπόψη τη χρήση του ως πολιτιστικού κέντρου, απομακρύνει υφιστάμενες αυθαίρετες πρόσθετες κατασκευές, τις οποίες αντικαθιστά με μια ιδιαίτερα λιτή κατασκευή, σύγχρονης αισθητικής, η οποία τονίζει τον κυκλικό χαρακτήρα του οικοδομήματος. Παράλληλα αξιοποιεί τις υπάρχουσες κατασκευές, ώστε να πληρούνται οι προδιαγραφές – απαιτήσεις για βοηθητικούς χώρους, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ και εμποδιζόμενων ατόμων”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =