αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑλλάζει πρόσωπο το «αρχηγείο» του ο ΟΤΕ

Αλλάζει πρόσωπο το «αρχηγείο» του ο ΟΤΕ

Πιο κοντά έρχεται η έναρξη των εργασιών ανακατασκευής του διοικητικού μεγάρου του ΟΤΕ στο Μαρούσι, καθώς πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι σχετικές μελέτες για λογαριασμό της θυγατρικής OΤΕ Estate, που έχει αναλάβει το έργο των περίπου 25-30 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση του OΤΕ σχεδιάζει την τελευταία διετία την ανακαίνιση του διοικητικού μεγάρου (13 όροφοι με συνολική δόμηση περί τις 65.000 τετραγωνικά μέτρα), προκειμένου να μεταφέρει προσωπικό που σήμερα στεγάζεται στο κτίριο της Παιανίας.

Η σύμβαση του OΤΕ και συγκεκριμένα της Cosmote με την Prodea ΑΕΕΑΠ για το κτίριο της Παιανίας είναι 32ετής, αλλά υπάρχει πρόβλεψη για εγγυημένη παραμονή του μισθωτή μέχρι τον Οκτώβριο του 2022. Από εκείνη την ημερομηνία, δηλαδή, ο OΤΕ μπορεί να αποχωρήσει από το υψηλών προδιαγραφών κτίριο που σήμερα μισθώνει στο σύνολό του, δηλαδή περίπου 62.000 τετραγωνικά μέτρα.

Στον ετήσιο απολογισμό της OΤΕ Estate, της θυγατρικής του OΤΕ που διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο περίπου 2.300 ακινήτων, για το 2019 αναφέρεται, επίσης, πως το τελευταίο τρίμηνο της περσινής χρονιάς ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής του μεγάλου κτιρίου «ΥΜΑ-ΝΥΜΑ» που βρίσκεται επί της Πατησίων, με εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης των έργων το 2023, «έχοντας ενσωματώσει και τις μέχρι σήμερα καθυστερήσεις από την πανδημία Covid-19».

Στη διάρκεια του τελευταίου δωδεκαμήνου ολοκληρώθηκαν επίσης τα έργα στα κτίρια του ομίλου στον Γέρακα και στη Νερατζιώτισσα, καθώς και τα αντίστοιχα σε Σόλωνος και Θεσσαλονίκη (ενοικιαστής και των δύο τελευταίων κτιρίων είναι η Regus).

Συνεχίστηκε επίσης το πρόγραμμα ανακαινίσεων και αναβαθμίσεων και άλλων κτιρίων του ομίλου.

Ανακαινίστηκαν συνολικά 27 κτίρια, με συνολικό κόστος 1,1 εκατ. ευρώ σε όλη τη χώρα (όπως Σπάτα, Νέα Καλλικράτεια, Αμαλιάδα, Δομνίτσα, Τούμπα Α’, Φλώρινα, Αριάδνη, Πλάκα Μήλου, Ξάνθη, Ιεροσολύμων, Καματερό, Κέρκυρα Β’ και Καρουσάδες, Γαλάτσι, Χολαργός, Θέρισσος, Ανδρίτσαινα, Κάτω Γαρούνα Κέρκυρας, Σκόπελος, Σκριπερό Κέρκυρας, Ύψος Κέρκυρας, Βαλτινό Καρδίτσας, Κασσιόπη Κέρκυρας, Βεργίνα, Καρυοχώρι, Καβάλα Β, Παππαδός, Κοζάνη Β). Επιπλέον η OTE Estate προχώρησε στη σύναψη 16 νέων μισθώσεων με τρίτους, συνολικής επιφάνειας 5.828 τ.μ.

Πέρυσι προχώρησαν και αρκετές μελέτες νομιμοποίησης/τακτοποίησης ακινήτων σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα «ελέγχθηκαν ως προς τη νομιμότητά τους 64 ακίνητα, έγιναν μελέτες αποκατάστασης νομιμότητας για 266 ακίνητα, μελέτες και άδειες για συντηρήσεις για 23 ακίνητα, μελέτες αποκατάστασης βλαβών εξαιτίας του σεισμού της 19ης Ιουλίου 2019 για 57 ακίνητα και λοιπές μελέτες και ενέργειες για 27 ακίνητα».

Με βάση την αποτίμηση της περιουσίας της OTE Estate για το 2019, από το σύνολο των περίπου 2.300 ιδιοκτησιών, 400 από αυτές αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 80% της εύλογης αξίας του χαρτοφυλακίου της.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της θυγατρικής του OTΕ σημείωσε πέρυσι αύξηση της αξίας του, αντικατοπτρίζοντας την αλλαγή κλίματος στην αγορά ακινήτων προ της πανδημίας. Η αξία του έφτασε τα 882 εκατ. ευρώ (περίπου 6,6% υψηλότερη σε σύγκριση με την αντίστοιχη αξία του 2018). Η αποτίμηση διενεργήθηκε από την Πειραιώς Real Estate A.E.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =