αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑλαλούμ στην Κυβέρνηση: Αιφνιδιάστηκε η επιτροπή επιστημόνων και υπουργοί, από τις σημερινές ανακοινώσεις

Αλαλούμ στην Κυβέρνηση: Αιφνιδιάστηκε η επιτροπή επιστημόνων και υπουργοί, από τις σημερινές ανακοινώσεις

Σύγχυση φαίνεται πως επικρατεί στο εσωτερικό της Κυβέρνησης. Σήμερα το πρωί ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε αυστηροποίηση του εθνικού lockdown. Σταματά το click away, η λειτουργία κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων, ΚΤΕΟ και οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών. Όλα όσα δηλαδή είχαν ενεργοπιηθεί μέσα στις γιορτές. Παράλληλα απαγορεύονται εκ νέου το κυνήγι και το ψάρεμα. Επίσης επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεως στο αυστηρότερο ωράριο από τις 9μμ έως τις 5πμ με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων τη Δευτέρα 11/1.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι σημερινές ανακοινώσεις αιφνιδίασαν τα μέλη της επιτροπής επιστημόνων αλλά και κάποιους υπουργούς. Όπως μεταδίδει το Libre.gr, οι ανακοινώσεις Πέτσα αιφνιδίασαν αρκετά μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμώνων που είχαν να συνεδριάσουν εδώ και πέντε μέρες και επρόκειτο να συσκεφθούν τη Δευτέρα και να εξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα ώστε να εισηγηθούν την επαναλειτουργία των σχολείων. Η τάση ήταν να επιτρέψουν τη λειτουργία μόνο των δημοτικών σχολείων. Είναι χαρακτηριστικό πως ο καθηγητής Αχ. Γκίκας είπε στον Real fm πως δεν υπάρχει καμία εισήγηση για τα σχολεία και έδειξε αιφνιδιασμένος από τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Δύο ακόμα μέλη της επιτροπής τόνισαν πως εξεπλάγησαν από τις ανακοινώσεις Πέτσα καθώς δεν είχε προηγηθεί κάποια σύσκεψη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής Αλκ. Βατόπουλος ενημέρωσε τον καθηγητή Σωτ. Τσιόδρα πως δεν πρόκειται να εμφανιστεί ξανά στα μέσα ενημέρωσης καθώς δεν μπορεί να υπερασπίσει τις αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς συνεδριάσεις ή ακόμα και σε αντίθεση με όσα εισηγούνται οι επιστήμονες.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι επίσης το γεγονός ότι σήμερα λίγο πριν τις ανακοινώσεις Πέτσα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ΣΚΑΙ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε γεωγραφικές ζώνες. «Το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε ζώνες δεν έχει αποκλειστεί, κι αναλόγως της εξελίξεως της πανδημίας θα το δούμε. Στην προηγούμενη φάση δεν ήταν εφικτό. Αν οι γιατροί μας πούνε ότι ‘εκεί μπορούμε να ανοίξουμε με ασφάλεια’, θα το κάνουμε», υπογράμμισε ανάμεσα σε άλλα ο υπουργός.

Ήταν, ωστόσο, κάθετος ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει συζήτηση για άνοιγμα της εστίασης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − nine =