αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑκόμα περισσότερες εταιρίες είχαν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών του Facebook

Ακόμα περισσότερες εταιρίες είχαν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών του Facebook

Οι αποκαλύψεις γύρω από το Facebook, φαίνεται πως δεν έχουν τέλος! Αυτή τη φορά η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορήθηκε ότι χορήγησε ειδική πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών της σε επιλεγμένες εταιρείες. Σύμφωνα με μια έκθεση του Wall Street Journal, το Facebook κατέληξε σε συμφωνίες με ορισμένες εταιρείες, όπως η Royal Bank of Canada και η Nissan Motors, γνωστές με το όνομα “Whitelists”. Οι εταιρείες αυτές μπορούν να έχουν πρόσβαση στον αριθμό κινητού τηλεφώνου και στις πληροφορίες των φίλων των χρηστών.

Οι πληροφορίες που σχετίζονται με τους φίλους παρέχονται με τη μορφή μιας μέτρησης που ονομάζεται “friend link”. Αυτή η μέτρηση υπολογίζει πόσο κοντά είναι οι χρήστες με τους φίλους τους και άλλους χρήστες στο δίκτυο.

Οι εταιρείες με τις οποίες μοιράζονταν τα δεδομένα, τα χρησιμοποιούσαν για διαφημιστικούς και άλλους σκοπούς. Το ίδιο το Facebook ανακοίνωσε ότι τα δεδομένα έχουν κοινοποιηθεί σε ορισμένες εταιρείες. Στην πραγματικότητα όμως, διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των εταιρειών αυτών είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό που αποκαλύφθηκε.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του, το Facebook παρείχε πρόσβαση σε δεδομένα που περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τους φίλους των χρηστών, σε ένα “μικρό αριθμό” εταιρειών με το κίνητρο να βελτιώσουν την εμπειρία των χρηστών και να δοκιμάσουν νέα χαρακτηριστικά, αφού έγινε παράνομο το να μοιράζονται δεδομένα με προγραμματιστές το 2015.

Ο αντιπρόεδρος του Facebook, Ime Archibong, δήλωσε ότι πάντα είχαν μια «συνεπή και βασισμένη σε αρχές προσέγγιση, όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζονται με τους προγραμματιστές κατά τη διάρκεια των τελευταίων 11 ετών». Πρόσθεσε επίσης ότι το Facebook έχει, κατά καιρούς, συνεργαστεί «πιο στενά» με μερικούς προγραμματιστές για να δοκιμάσουν νέα χαρακτηριστικά και να εισαγάγουν νέα προϊόντα στην αγορά.

Φαίνεται ότι τα λάθη του Facebook σχετικά με το χειρισμό των δεδομένων έρχονται σταδιακά στην επιφάνεια. Αυτό έχει επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση που επικρατεί στην πλατφόρμα, που αντιμετωπίζει κριτική από τους νομοθέτες και τους χρήστες.

Πηγή: Secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 − one =