αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑκολούθησε την τακτική του Warren Buffett για να βάλεις τις σωστές προτεραιότητες το 2020

Ακολούθησε την τακτική του Warren Buffett για να βάλεις τις σωστές προτεραιότητες το 2020

Αν θες να πετύχεις τους μεγάλους στόχους σου, αλλά είσαι από αυτούς που λένε ότι… δεν προλαβαίνουν, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις. Η ημέρα έχει 24 ημέρες για όλους. Ο χρόνος 365 ημέρες για όλους. Αυτά δεν μπορούν να αλλάξουν. Τότε γιατί κάποιοι άνθρωποι φτάνουν στους στόχους τους, ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι… πελαγώνουν; Οι «μαγική» λέξη είναι αυτή: Προτεραιότητες. Πρέπει να αποφασίσεις τι πραγματικά θες, και να κινηθείς προς τα εκεί.

Ο διάσημος επενδυτής Warren Buffett έχει την δική του τακτική, για να βάζει τις σωστές προτεραιότητες.

Σύμφωνα με τα όσα διηγείται ο προσωπικός πιλότος του Buffett, ο Mike Flint, ο δισεκατομμυριούχος έχει μια απλή στρατηγική για να αποφασίζει τι έργο αξίζει την προσοχή του. Όπως διαβάζουμε στο inc.com, η στρατηγική αυτή είναι τριών σημείων. Και μπορείς να την εφαρμόσεις και εσύ.

Βήμα 1: Καταγράψτε τους κορυφαίους «25 στόχους καριέρας» σας σε ένα κομμάτι χαρτί.
Βήμα 2: Κυκλώστε μόνο τις πέντε σημαντικότερες επιλογές σας.
Βήμα 3: Βάλτε τα πέντε πρώτα σε μια λίστα και τα υπόλοιπα 20 σε μια δεύτερη λίστα.

Φαίνεται απλό. Αλλά εδώ η στρατηγική γίνεται ενδιαφέρουσα. Όπως εξηγεί ο Buffett, δεν πρέπει να ασχοληθείς με κανέναν από τους «αδύναμους» 20 στόχους που άφησες στη δεύτερη λίστα. Δώσε όλη σου την προσοχή στο top-5. Αν δεν πετύχεις και τους 5 στόχους, δεν θα ασχοληθείς με τα άλλα. Οι άλλοι στόχοι, απλά σου αποσπούν την προσοχή, όπως εξηγεί ο Buffett

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 2 =