αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑκολουθώντας το παράδειγμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Ναπολέοντα: Γιατί δεν πρέπει να παίρνεις συμβουλές από τον περίγυρο σου

Ακολουθώντας το παράδειγμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Ναπολέοντα: Γιατί δεν πρέπει να παίρνεις συμβουλές από τον περίγυρο σου

Δεν είναι κακό να ακούς συμβουλές. Εδώ υπάρχει όμως ένα ερώτημα: Από ποιους λαμβάνεις συμβουλές; Από τη μητέρα σου και από τους φίλους σου; Πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν συμβουλές από όλους τους ανθρώπους γύρω τους. Τους ακούνε, γιατί οι συμβουλές προέρχονται από μια «καλοπροαίρετη πηγή» και ακούγονται σωστές. Το πρόβλημα με τη «συμβατική σοφία» όμως, είναι ότι είναι συμβατική- δηλαδή σημαίνει ότι ακολουθεί τα αποδεκτά πρότυπα.

«Γιατί θα θέλατε να βασίσετε τις ενέργειές σας, σκεπτόμενοι τα αποδεκτά πρότυπα; Δεν μιλώ για υπακοή στους νόμους περί οδικής κυκλοφορίας εδώ. Μιλώ για το εξής: να σκεφτείτε ανάλογα με τις πραγματικές σας δυνατότητες», τονίζει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος και best seller συγγραφέας, Grant Cardone, σε άρθρο του στο αμερικανικό Entrepreneur.com. Και ανοίγει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

«Συμφωνείτε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Ναπολέοντας ήταν εξαιρετικοί; Πιθανότατα θα συμφωνείτε. Εάν ήταν ζωντανοί σήμερα, θα τους λέγατε να χαλαρώσουν;» σημειώνει ο Grant Cardone.

Και συμπληρώνει: «Μπορεί να ακούγεται γελοίο, αλλά θα πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε ότι είναι πραγματικά γελοίο όταν κάποιος σας το λέει αυτό. Γιατί; Πρέπει να γίνεις ο Αλέξανδρος και ο Ναπολέοντας της δικής σου ζωής». Η επιτυχία δεν είναι κάτι που απλά συμβαίνει. Είσαι ο μόνος που μπορείς να διαχειριστείς και να κρίνεις τα όνειρά σου. Και μπορείς να τα κάνεις πραγματικότητα. Μην αφήσεις την «μέση σκέψη» του άλλου ανθρώπου, να μειώσει την πραγματική σου δυναμική.

«Όταν κάνεις μεγάλα σχέδια και αρχίζεις να ενεργείς σύμφωνα με τα όνειρά σου, οι άνθρωποι θα έχουν κάτι να πουν ή θα έχουν κάποιες συμβουλές για εσένα», σημειώνει ο Cardone. Αλλά πρέπει να κλείσεις τα αυτιά σου. Σκέψου μόνο πόσο περίεργο θα ήταν, αν έλεγε κάποιος στον Ναπολέοντα να «ρίξει ρυθμούς» και να χαλαρώσει.

«Δεν θα φτάσεις στην μεγάλη επιτυχία, παίρνοντας συμβουλές από τους ‘μεσαίους στοχαστές’ που έχουν παραιτηθεί από τα όνειρά τους ή φοβούνται πολύ να έχουν δικά τους όνειρα. Ο μέσος άνθρωπος δεν μπορεί να σε διδάξει το πως θα γίνεις εξαιρετικός», υπογραμμίζει ο γνωστός businessman. Ενώ παραδέχεται το εξής: «Μπορεί να χρειαστεί να απαλλαγείς από κάποιους φίλους, να κόψεις δεσμούς με ένα μέλος της οικογένειας ή να χωρίσεις από τον/την σύντροφό σου. Έπρεπε να κάνω όλα αυτά τα πράγματα».

Πρέπει να προστατεύεις το «κάστρο» σου ελέγχοντας το περιβάλλον σου. Μην ασχολείσαι τόσο με αυτό που βρίσκεται έξω από τους τοίχους. Διότι στην πραγματικότητα αυτό που βρίσκεται εντός των τειχών σου μπορεί να είναι πιο επιβλαβές. Όπως οι άνθρωποι που σου δίνουν λάθος συμβουλές. Μην τους ακούσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =