αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑκατάλληλο… για κάτω των 16 ετών γίνεται το WhatsApp. Και στην Ελλάδα

Ακατάλληλο… για κάτω των 16 ετών γίνεται το WhatsApp. Και στην Ελλάδα

To whatsApp απαγορεύει την πρόσβαση σε όλους όσους είναι κάτω των 16 ετών στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση και στην Ελλάδα. Αυτό καθώς, η εταιρεία που ανήκει στην Facebook, προχωράει σε αύξηση του ορίου ηλικίας κατά τρία έτη για να εναρμονιστεί με τους νέους κανόνες που θα ισχύουν στην Ευρώπη για τα προσωπικά δεδομένα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει από τις 25 Μαΐου. Συγκεκριμένα σε λίγες εβδομάδες οι χρήστες στην Ευρώπη κατά την είσοδο τους στo whatsΑpp θα καλούνται να επιβεβαιώσουν την ηλικία τους (σ.σ. δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί πως) κατά την διαδικασία αποδοχής των νέων όρων χρήσης και την ανανεωμένη πολιτική προσωπικών δεδομένων.

Τι αλλάζει στο Facebook

To whatsapp το οποίο όπως προαναφέρθηκε είναι εταιρεία του ομίλου της Facebook διαθέτει διαφορετική πολιτική προσωπικών δεδομένων σε σχέση με το κοινωνικό δίκτυο. Η προσέγγιση του Facebook για συμμόρφωση με τους νέους κανόνες θα είναι να ζητήσει από τους έφηβους ηλικίας 13 έως 15 ετών να αποκτήσουν γονική άδεια για την ανταλλαγή προσωπικών πληροφοριών στην πλατφόρμα. Αν δεν λάβουν την σχετική άδεια, θα δουν μια πιο γενική έκδοση του Facebook που δεν έχει προσαρμοστεί με βάση τα δεδομένα τους.

Εκτός Ευρώπης η κατώτερη ηλικία χρήσης του whatsΑpp παραμένουν τα 13 χρόνια. Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία του Φεβρουαρίου του 2018 την εφαρμογή χρησιμοποιούν περισσότεροι από 1,5 δισ. άνθρωποι καθιστώντας την την μεγαλύτερη στον τομέα των επικοινωνιών στον πλανήτη.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =