αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑδειάζει η κλεψύδρα για την Huawei: Οι ΗΠΑ δεν θα ανανεώσουν την «περίοδο χάριτος»

Αδειάζει η κλεψύδρα για την Huawei: Οι ΗΠΑ δεν θα ανανεώσουν την «περίοδο χάριτος»

Σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο αναπληρωτής βοηθός γραμματέας του κυβερνητικού τομέα για την πολιτική στον κυβερνοχώρο, Rob Stayer, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι απίθανο να ανανεώσει την προσωρινή άδεια η οποία επιτρέπει στη Huawei να συνεργάζεται με κάποιες εταιρείες που έχουν έδρα τις ΗΠΑ.

Ήδη έχουν περάσει μερικές εβδομάδες από την ανανέωση της άδειας για επιπλέον 90 ημέρες, οι οποίες συμπληρώνονται στις 19 Νοεμβρίου του 2019. Μέχρι τότε, η εταιρεία μπορεί να συνεργάζεται με αρκετές αμερικανικέ εταιρείες. Αν όμως όσα είπε ο Stayer ισχύουν, τότε πολλά μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον της εταιρείας.

Ο Stayer δεν στάθηκε μόνο στον χρονικό όριο του αποκλεισμού, αλλά ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν την πιθανότητα προσθήκης επιπλέον επιπτώσεων για την εταιρεία με βάση τις δραστηριότητες της. Ως παράδειγμα ανέφερε, ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα σε συμμάχους της οι οποίοι επιλέγουν την κινέζικη κατασκευάστρια για την ανάπτυξη 5G δικτύων.

Ωστόσο, ο Stayer δεν ήταν σαφής στις δηλώσεις τους, κυρίως στο κομμάτι του αν η κυβέρνηση εργάζεται ήδη πάνω σε αυτά τα σενάρια ή απλά όσα δήλωσε αποτελούν ένα πιθανό σενάριο.

Πηγή: techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 2 =