αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑδειάζει γρήγορα η μπαταρία του κινητού σου; Εδώ είναι 5 πιθανοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό

Αδειάζει γρήγορα η μπαταρία του κινητού σου; Εδώ είναι 5 πιθανοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό

Αν η μπαταρία του κινητού σου αδειάζει γρήγορα μέσα σε μια εργάσιμη ημέρα, τότε αυτό μπορεί να σου κάνει τη ζωή δύσκολη. Αλλά τι μπορεί να φταίει για αυτό το πρόβλημα; Ας δούμε 5 πιθανούς λόγους για τους οποίους μπορεί να αδειάζει γρήγορα η μπαταρία του κινητού σου.

1. Φωτεινότητα & λειτουργία οθόνης

Το έχεις ξανακούσει ή το υποψιαζόσουν, και είναι αλήθεια. Η φωτεινότητα της οθόνης επηρεάζει την ενεργειακή απόδοση του κινητού σου. Αν θέλεις να κερδίσεις ώρες χρήσης, χαμήλωσε τη φωτεινότητα του κινητού στο 30-40% ή ρύθμισε την αυτόματη λειτουργία για να το κάνει μόνο του. Επίσης, βάλε ένα όριο σβησίματος οθόνης 15”, για να βοηθάς τη μπαταρία να ξεκουραστεί.

2. Εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο

Ο νο.1 λόγος για την εξάντληση της μπαταρίας: ο επεξεργαστής. Η CPU λειτουργεί σε στάδια, από το Deep Sleep μέχρι τον συγχρονισμό πολλών εφαρμογών, ανάλογα με τη χρήση του κινητού. Υπάρχουν όμως εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο, καταναλώνουν ενέργεια, ισχύ και δεδομένα και δεν αφήνουν το κινητό σου να «ησυχάσει».

3. Θερμότητα

Αν έχεις το κινητό συνέχεια στο χέρι σου, το εκθέτεις και σε θερμοκρασίες που δεν συμπαθεί η μπαταρία σου. Όσο πιο υψηλή η θερμοκρασία, τόσο πιο χαμηλή η απόδοση της μπαταρίας. Τα  iPhone έχουν ενσωματωμένη λειτουργία για να σε ενημερώνουν όταν η αύξηση της θερμοκρασίας είναι επικίνδυνη. Για τα Android αντίστοιχα υπάρχει το Cooling Master. Καλό είναι όμως να το προστατεύεις και να το τοποθετείς στην τσάντα σου όταν βρίσκεσαι σε εξωτερικούς χώρους.

4. Ειδοποιήσεις

Ο ρυθμός των ειδοποιήσεων που προωθούνται αυτόματα από τις εφαρμογές, είναι άλλος ένας «εχθρός» της μπαταρίας. Η ενεργοποίηση της οθόνης, ο ήχος και η δόνηση, καταναλώνουν μπαταρία χωρίς να το καταλαβαίνεις. Αν κλείσεις τις ειδοποιήσεις των εφαρμογών, η απόδοση της μπαταρίας σου θα βελτιωθεί αμέσως.

5. Δίκτυο και GPS

Σου χρειάζονται συχνά, αλλά όχι συνέχεια. Γι’ αυτό καλό είναι να ρυθμίσεις το δίκτυο και την τοποθεσία σου, ανάλογα με τη χρήση. Για παράδειγμα, όταν βρίσκεσαι σε μέρος που δεν έχει καλό σήμα, η κεραία του κινητού σου μετακινείται ανάμεσα σε 4G, 3G και 2G και καταναλώνει ενέργεια χωρίς λόγο. Ρύθμισε τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας σε ένα δίκτυο και κλείσε το WiFi όταν δεν το χρησιμοποιείς. Το GPS παρόλο που σπάνια λειτουργεί χωρίς να χρειάζεται, αξιοποιείται από πολλές εφαρμογές με Geotagging, οπότε καλό θα ήταν να απενεργοποιείς την υπηρεσία τοποθεσίας όταν δεν είναι απαραίτητη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 14 =