αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑγοράζεις καινούργιο αυτοκίνητο; Θα το έχεις… σε 6 μήνες

Αγοράζεις καινούργιο αυτοκίνητο; Θα το έχεις… σε 6 μήνες

Σημαντικό ανεκτέλεστο δημιουργούν στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου φέρνουν οι παραγγελίες που δίνονται από υποψήφιους αγοραστές και δεν μπορούν να υλοποιηθούν εμπρόθεσμα λόγω των σημαντικών ελλείψεων που παρουσιάζονται και απορρέουν από τη μειωμένη παραγωγή στην παγκόσμια βιομηχανία. Η αγορά των επιβατικών αυτοκινήτων κατέγραψε πτώση κατά 7% τον φετινό Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα καινούργια επιβατικά που ταξινομήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2021 ήταν 6.612, έναντι 7.107 το 2020 και 5.899 το 2019. 

Την ίδια στιγμή σε ό,τι αφορά τα νέα επιβατικά που ταξινομήθηκαν στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2021 ήταν μεν αυξημένα κατά 36,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, ωστόσο εάν δει κανείς την εικόνα εν συγκρίσει με το 2019, το ποσοστό ταξινομήσεων στο εννεάμηνο ήταν μειωμένο κατά 11,9%. 

Γ. Βασιλάκης: Τα αυτοκίνητα έρχονται πέντε έως και έξι μήνες αργότερα

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Βασιλάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, “αυτή τη στιγμή τα αυτοκίνητα έρχονται στη χώρα κατά μέσο όρο πέντε έως και έξι μήνες αργότερα από την ημέρα παραγγελίας, εικόνα που σταδιακά επιδεινώνεται”. 

Σύμφωνα με τον κύριο Βασιλάκη η εικόνα είναι λίγο καλύτερη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπου εμφανίζεται μεγαλύτερη διαθεσιμότητα. Ο ίδιος αποδίδει το γεγονός στο ότι η διάθεση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων γίνεται κυρίως σε περιορισμένο αριθμό χωρών της Δυτικής Ευρώπης και όχι στο σύνολο των ευρωπαϊκών κρατών. 

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + thirteen =