αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑγγελία: Αυτή η AI startup σε πληρώνει με έως 335.000 δολάρια τον χρόνο αν έχεις την «νοοτροπία του χάκερ»

Αγγελία: Αυτή η AI startup σε πληρώνει με έως 335.000 δολάρια τον χρόνο αν έχεις την «νοοτροπία του χάκερ»

Η τεχνητή νοημοσύνη αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους. Τέτοιες δουλειές θα μπορούσαν να γίνουν πολύ πιο συνηθισμένες εκεί έξω – και εξαιρετικά προσοδοφόρες.

Η AI startup εταιρεία Anthropic δημοσίευσε αγγελία και αναζητά έναν «μηχανικό και ‘βιβλιοθηκονόμο’», έναν εργαζόμενο του οποίου ο ρόλος θα περιστρέφεται εξ ολοκλήρου γύρω από την A.I. Το εύρος του προσφερόμενου μισθού κυμαίνεται από 175.000 $ έως 335.000 $ και οι υποψήφιοι αναμένεται να εργαστούν στο γραφείο της εταιρίας στο Σαν Φρανσίσκο για το «25% του χρόνου». Είναι υβριδική θέση εργασίας.

Το project A.I. της εταιρίας είναι ένας assistant που ονομάζεται Claude. Ανταγωνίζεται το ChatGPT του OpenAI. Ενα bot που μπορεί να διεξάγει συνομιλίες, να δημιουργεί στοχευμένες απαντήσεις και να μιμείται την ανθρώπινη αλληλεπίδραση.

Όπως διαβάζουμε στην σχετική αγγελία, ο ιδανικός υποψήφιος πέρα από τις τεχνικές γνώσεις, θα πρέπει να έχει… «creative hacker spirit» και επίσης να του αρέσει να λύνει… παζλ.

Πρέπει να είναι επίσης εξαιρετικός στο επικοινωνιακό κομμάτι, να έχει οργανωτική νοοτροπία και «πάθος για να κάνει την ισχυρή τεχνολογία ασφαλή και κοινωνικά επωφελής».

Η θέση περιλαμβάνει επίσης δωρεάν γεύματα και σνακ στο γραφείο.

Τι είναι όμως η… μέθοδος του χάκερ;

Έχουμε ξανά μιλήσει για αυτό σε προηγούμενο άρθρο μας. Ο Paulo Savaget έχει μια συμβουλή για όποιον θέλει να φτάσει στην επιτυχία στη δουλειά του: Αρχίστε να σκέφτεστε σαν χάκερ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει σχεδιάζετε ή να χρησιμοποιείτε κακόβουλα λογισμικά. Αντίθετα, σημαίνει να αξιοποιήσουμε τα απροσδόκητα soft skills που διαθέτουν οι χάκερ: Αναπτύσσουν επί τόπου λύσεις, σε ένα φαινομενικά ατελείωτο μπαράζ άλυτων προβλημάτων, λέει ο Savaget, καθηγητής business & engineering στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Το hacking, όταν γίνεται εκδικητικά και παράνομα, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες. Αλλά μερικές πτυχές της «νοοτροπίας του χάκερ», όπως η δημιουργικότητα, η ευελιξία και το κίνητρο, μπορεί να είναι χρήσιμες για την επιτυχία στο χώρο εργασίας, λέει ο Savaget, ο οποίος είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου «The Four Workarounds: Strategies from the World’s Scrappiest Organizations for Tackling Complex Problems».

Η νοοτροπία αυτή, μπορεί να σας βοηθήσει ιδιαίτερα να βρείτε μονοπάτια γύρω από τα οδοφράγματα και να δείτε λύσεις που οι άλλοι άνθρωποι δεν βλέπουν, λέει ο Savaget στο CNBC. Δες εδώ δύο κορυφαίες συμβουλές του για την ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =