αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑίτημα για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα από την Creta Farm

Αίτημα για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα από την Creta Farm

Σε μια αναμενόμενη κίνηση προχωρά η νέα διοίκηση της Creta Farm, προσφεύγοντας στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα, υποβάλλοντας σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το σχετικό αίτημα στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

Πρόκειται για μια αμυντική κίνηση έναντι των πιστωτών της -μια μάλλον συνήθη διαδικασία που ακολουθούν όσες εταιρείες προσβλέπουν μεσοπρόθεσμα σε εξυγίανση με είσοδο στρατηγικού επενδυτή- και αποτελεί πορεία που ήδη έχει περιγραφεί ότι σχεδιάζεται για την Creta Farm.

Μετά την απόφαση του ίδιου δικαστηρίου υπέρ των πιστωτριών τραπεζών της εταιρείας (οι οποίες έχουν ενεχυριάσει τις μετοχές των βασικών μετόχων και διόρισαν τη διοίκηση που θα ηγηθεί της διαδικασίας εξυγίανσης), υλοποιείται το απαραίτητο βήμα προστασίας από πιστωτές.

Σημειώνεται ότι η προσφυγή στο άρθρο 106α λειτουργεί ως ανάχωμα, έως ότου εξασφαλισθούν οι συνθήκες εξυγίανσης και η μετέπειτα προσφυγή στο 106β ή δ του πτωχευτικού, εάν και εφόσον υπάρξει στρατηγικός επενδυτής και συμφωνία εξυγίανσης.

Στο μεταξύ και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι στρόφιγγες ρευστότητας έχουν ανοίξει, με αποτέλεσμα την κάλυψη βασικών υποχρεώσεων όπως μισθοί αλλά και προμηθευτές. Αν και προς το παρόν δεν έχει παρασχεθεί η ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 4 εκατ. ευρώ εκ μέρους των πιστωτριών τραπεζών, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν απελευθερωθεί οι γραμμές factoring, ενώ παρέχονται και εγγυητικές επιστολές, που αποτελούν τα εργαλεία για την τοποθέτηση νέων παραγγελιών.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 13 =