αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΊσως τις έχεις στην καθημερινότητα σου: Οι 9 κακές συνήθειες που πρέπει να κόψεις για να γίνεις πιο παραγωγικός

Ίσως τις έχεις στην καθημερινότητα σου: Οι 9 κακές συνήθειες που πρέπει να κόψεις για να γίνεις πιο παραγωγικός

Τίποτα δεν σαμποτάρει περισσότερο την παραγωγικότητα σου, από τις μικρές κακές συνήθειες που ίσως έχεις στην καθημερινότητα σου. Είναι συνήθειες που μπορούν να σε βγάλουν… εκτός δρόμου, χωρίς να το καταλάβεις.

Οι κακές συνήθειες, μπορούν να σε κάνουν πιο αργό, λιγότερο αποδοτικό και λιγότερο δημιουργικό. Για αυτό είναι πάντα χρήσιμο να κάνεις τον δικό σου έλεγχο, και να τσεκάρεις αν έχεις συνήθειες που σε σαμποτάρουν.

Πως όμως μπορείς να καταλάβεις ότι μια συνήθεια είναι κακή; Το World Economic Forum παραθέτει σε άρθρο του 9 συνηθισμένες περιπτώσεις. Αν έχεις κάποια από αυτές, ξέρεις τι πρέπει να σταματήσεις να κάνεις.

1# Υπερβολικό σερφάρισμα στο ίντερνετ. Είναι μια από τις συνήθειες που έχουμε σχεδόν όλοι στην καθημερινότητα μας. Το ακόμα χειρότερο; Μια «βόλτα» στο Facebook μπορεί να διαρκέσει… πολύ περισσότερο από ότι είχες υπολογίσει. Βάλε το δικό σου «χρονόμετρο».

2# Τελειομανία. Μπορεί να ακούγεται ως κάτι θετικό, όμως σε αρκετές περιπτώσεις δεν είναι. Αν στοχεύεις πάντα στο «τέλειο», είναι πιθανό να μένεις «στάσιμος». Πολλοί είναι αυτοί π.χ. που περιμένουν την «τέλεια στιγμή» για να κάνουν ένα μεγάλο βήμα στην επαγγελματική ή προσωπική του ζωή. Τέλεια στιγμή όμως δεν υπάρχει, και αυτοί μένουν πάντα… στο περίμενε.

3# Meetings. Σίγουρα έχεις βρεθεί σε κάποια από αυτά, και αμέσως μετά αναρωτιόσουν: «Γιατί έχασα όλη αυτή την ώρα». Προσπάθησε να τα περιορίσεις.

4# Απαντάς στα emails αμέσως μόλις έρχονται. Ναι, είναι καλό να έχεις γρήγορη επικοινωνία. Αλλά αν είσαι 24/7 διαθέσιμος online, τότε μάλλον θα «κόβεις» χρόνο από άλλα σημαντικά tasks. Και σίγουρα θα είσαι πιο κουρασμένος. Φτιάξε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια μέσα στα οποία θα τσεκάρεις τα emails σου.

5# Snooze Button. Αν το πατάς κάθε πρωί στο ξυπνητήρι σου, έχεις ήδη χάσει σημαντικό χρόνο.

6# Multitasking. Επίσης ένα μεγάλο trend της εποχής μας. Ωστόσο, έρευνες έχουν δείξει πως όσοι κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, καταλήγουν να μην είναι καλλοί σε τίποτα.

7# Αφήνεις τα δύσκολα tasks… για αργότερα. Νομίζουμε πως αν αφήσουμε τα δύσκολα tasks για αργότερα, θα έχουμε περισσότερη όρεξη. ‘Η δεν θα τα κάνουμε καθόλου. Τίποτα από τα δύο δεν θα συμβεί. Αφού οι δουλειές θα είναι εκεί για να σε περιμένουν. Μάλιστα, αν αφήσεις τα δύσκολα tasks για το τέλος, πιθανότατα θα έχεις λιγότερη ενέργεια και χρόνο για να τα κάνεις. Ξανά σκέψου το λοιπόν, και βάλε τα πρώτα στο πρόγραμμα σου.

8# Υπερβολική ζάχαρη. Η γλυκόζη είναι χρήσιμη. Με πολύ λίγη γλυκόζη, αισθάνεστε κουρασμένοι, αδιάφοροι και αργοί. Από την άλλη όμως, αν πάρεις υπερβολική δόση γλυκόζης, θα νιώσεις ότι δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς. Έρευνες έχουν δείξει ότι το ‘καλύτερο σημείο’ είναι περίπου 25 γραμμάρια γλυκόζης την ημέρα.

9# Όλα τα παραπάνω μαζί. Υπάρχει και το χειρότερο σενάριο. Να έχεις πολλές από τις παραπάνω συνήθειες. Μπορεί να μοιάζουν «μικρές», ωστόσο όλες βάζουν… το λιθαράκι τους για να σε κάνουν λιγότερο παραγωγικό. Βλέπωντας την παραπάνω λίστα, εσύ τι σκορ πιάνεις;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =