αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ήμουν 19 ετών όταν ξεκίναγα. Δεν ήξερα τίποτα από επιχειρήσεις. Και έκανα λάθη»: Ο Zuckerberg έκανε ένα ωραίο post για τα γενέθλια του FB

«Ήμουν 19 ετών όταν ξεκίναγα. Δεν ήξερα τίποτα από επιχειρήσεις. Και έκανα λάθη»: Ο Zuckerberg έκανε ένα ωραίο post για τα γενέθλια του FB

Πέρασαν κιόλας 14 χρόνια. Από το 2004, όταν ένας νεαρός φοιτητής του Χάρβαρντ, ίδρυε μια ιντερνετική πλατφόρμα με το όνομα «The Facebook». Σήμερα, η πλατφόρμα έχει εξελιχτεί σε έναν κολοσσό, και εκείνος ο φοιτητής, ο Mark Zuckerberg είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο. Και σίγουρα ένας από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες που έχουμε δει σε αυτόν τον πλανήτη.

Μπορεί λίγοι να το γνωρίζουν, όμως σήμερα 4 Φεβρουαρίου, είναι η ημέρα «γέννησης» του Facebook. Και κλείνει πλέον τα 14 του. Με αυτή την αφορμή, ο Mark Zuckerberg έκανε ένα ιδιαίτερο post στο Facebook.

«Είναι μια στιγμή για να σκεφτούμε πόσο μακριά έχουμε φτάσει από εκείνον τον κοιτώνα στο Χάρβαρντ και πόσο ακόμα πρέπει να πάμε για να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά. Και είναι μια στιγμή να σκεφτούμε τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα», λέει αρχικά ο ίδιος.

Και συνεχίζει: «Μερικές φορές οι άνθρωποι ρωτούν τι έχω μάθει στην διαδρομή. Ήμουν 19 όταν ξεκίνησα το Facebook και δεν ήξερα τίποτα για την κατασκευή μιας εταιρείας ή μιας παγκόσμιας υπηρεσίας διαδικτύου. Με τα χρόνια έχω κάνει σχεδόν κάθε λάθος που μπορείτε να φανταστείτε. Έχω κάνει δεκάδες τεχνικά λάθη και κακές συμφωνίες. Έδειξα εμπιστοσύνη στους λάθος ανθρώπους και έβαλα μερικούς ταλαντούχους ανθρώπους σε λάθος ρόλους». Με αυτό τον τρόπο, ο Mark Zuckerberg ξεκαθαρίζει για ακόμα μια φορά, ότι κανείς δεν έχει όλες τις απαντήσεις ξεκινώντας. Λάθη θα γίνουν. Αλλά πρέπει να ξεκινήσεις, χωρίς να σε φοβίζει αυτό.

«Ο λόγος που η κοινότητά μας υπάρχει σήμερα δεν είναι επειδή αποφύγαμε λάθη. Είναι επειδή πιστεύουμε ότι κάνουμε αρκετά πράγματα και συνεχίσουμε να προσπαθούμε για να λύσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις μας – γνωρίζοντας πολύ καλά ότι θα αποτύχουμε ξανά και ξανά, αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος να σημειωθεί πρόοδος», τονίζει. Και καταλήγει, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα προς τους χρήστες: «Είναι τιμή μου να είμαι σε αυτό το ταξίδι μαζί σας».

Today is Facebook's 14th birthday.It's a moment to reflect on how far we've come from that dorm room at Harvard and…

Posted by Mark Zuckerberg on Sonntag, 4. Februar 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + eleven =