αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΉδη στα πλάνα… η παράταση του lockdown στην Αττική

Ήδη στα πλάνα… η παράταση του lockdown στην Αττική

Αν και το lockdown στην Αττική θα διαρκέσει ακόμη δύο εβδομάδες (δεν θα υπάρξει άρση πριν τις 28 Φεβρουαρίου), ήδη πληθαίνουν οι φωνές στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα πληροφορίες του Capital.gr, που λένε πως θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος- τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμη στην καλύτερη περίπτωση- προκειμένου να αρχίσει να φαίνεται το αποτύπωμα των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων και στον όγκο των νοσηλειών, και στον αριθμό των διασωληνωμενων ασθενών με Covid-19.

Βασική αιτία του προβληματισμού που εκφράζουν οι ειδικοί πριν ακόμη ολοκληρωθεί η αρχική προθεσμία λήξης του lockdown, οι αυξανόμενες περιπτώσεις της βρετανικής μετάλλαξης και της αυξημένης μεταδοτικότητας που αυτή παρουσιάζει. Οι ειδικοί δεν αποκλείουν να υπάρξει ξαφνική άνοδος της μετάλλαξης μέσα στις επόμενες ημέρες εξαιτίας της μετάλλαξης. Σαφέστερη εικόνα πάντως για την πορεία της πανδημίας εκτιμάται πως θα υπάρξει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Την ίδια ώρα, ο ρυθμός των νοσηλειών παραμένει μεγάλος, με πάνω από διακόσιες εισαγωγές καθημερινά στην επικράτεια. Η άνοδος των διασωληνωμένων ασθενών είναι πλέον εμφανής, ανεβαίνοντας και πάλι στους τριακόσιους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =