αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Έχουμε πλάνο για τις startups», είπε ο Χρίστος Δήμας. Όμως στα λόγια… τα έχουμε ξανά δει

«Έχουμε πλάνο για τις startups», είπε ο Χρίστος Δήμας. Όμως στα λόγια… τα έχουμε ξανά δει

«Έχουμε συγκροτημένο πλάνο για το οικοσύστημα των επιχειρήσεων startup στην Ελλάδα, το οποίο βασίζεται σε ισχυρό δίκτυο συνεργασιών, δημιουργία ενός βιώσιμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος και δυναμική πρόσβαση σε κεφάλαια, ικανή να επιτρέψει μακροπρόθεσμη ανάπτυξη», είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

Παράλληλα προσέθεσε: «H Ελλάδα πρέπει να γίνει σημαντικός κόμβος έρευνας και τεχνολογίας. Δική μας βούληση είναι η αναδιάρθρωση και η ενίσχυση του συστήματος έρευνας και καινοτομίας, ώστε σύντομα να καταστεί σημαντικός πυλώνας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της εθνικής οικονομίας. Είναι επιτακτική η ανάσχεση του BrainDrain. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό και αξιοκρατικό περιβάλλον στη χώρα, που θα τους πείσει να γυρίσουν και παράλληλα να δώσουμε κίνητρα σε επιχειρήσεις για να συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή».

Μένει βέβαια να δούμε τι θα γίνει στην πράξη. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες υποσχέσεις είχαμε ακούσει και από την προηγούμενη κυβέρνηση. Στην πράξη όμως, λίγα πράγματα έγιναν. Με την επιχειρηματικότητα να παραμένει ένα «δύσκολο σπορ» στην χώρα μας- το ίδιο και στο πεδίο της καινοτομίας.

Τα εμπόδια είναι αρκετά, και το καταλαβαίνει κανείς από την πρώτη ημέρα, κυριολεκτικά: Σήμερα, αν 3 φοιτητές αποφασίσουν να δημιουργήσουν μια startup και, θέλοντας να είναι νόμιμοι, κάνουν έναρξη επιχείρησης, πρέπει να πληρώνουν εισφορές από τον πρώτο μήνα (ακόμα κι αν δεν έχουν έσοδα). Kαι φυσικά ξεκινούν άμεσα να φορολογούνται με τους προβλεπόμενους συντελεστές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 1 =