αρχικηVIRAL«Έχουμε ξενυχτίαση»: Τι είχε συμβεί το 1994, όταν είχε επιχειρηθεί το κλείσιμο νυχτερινών κέντρων… νωρίς (ΒΙΝΤΕΟ)

«Έχουμε ξενυχτίαση»: Τι είχε συμβεί το 1994, όταν είχε επιχειρηθεί το κλείσιμο νυχτερινών κέντρων… νωρίς (ΒΙΝΤΕΟ)

Η είδηση κάνει σήμερα τον γύρο του διαδικτύου: Οι νέες αλλαγές στον ποινικό κώδικα, προβλέπουν ότι η παραβίαση του ωραρίου της μουσικής τις ώρες κοινής ησυχίας-δηλαδή από τις 15.μμ μέχρι τις 17.μ.μ- η συνέχιση της πέραν του ωραρίου εκτός αν έχει δοθεί παράταση από τον Δήμο αλλά και οι φωνασκίες των θαμώνων που μέχρι τώρα ήταν πταίσματα, θα είναι πλέον πλημμελήματα. Παράλληλα, ο υπεύθυνος του μαγαζιού εάν είναι παρών κατά την διάρκεια που σημειώνεται η παράβαση, θα συλλαμβάνεται για να περάσει αυτόφωρο.

Αξίζει να τονισθεί ότι σε περίπτωση που ο αρμόδιος Δήμος δεν έχει δώσει παράταση ωραρίου για την μουσική τα μαγαζιά θα πρέπει να σταματούν να παίζουν τραγούδια στις δέκα το βράδυ τον χειμώνα και στις έντεκα το καλοκαίρι.

Οι λίγο μεγαλύτεροι θα θυμούνται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που θα επιχειρηθεί κάτι τέτοιο. Είχε γίνει μια αντίστοιχη προσπάθεια το 1994, η οποία κατέληξε σε… παταγώδη αποτυχία. Τότε, ο αρμόδιος υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής είχε βγάλει νόμο ο οποίος προέβλεπε ότι τα νυχτερινά μαγαζιά θα κλείνουν μετά τις 2:00.

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν υπαίθρια πάρτι στο κέντρο της Αθήνας. Από χιλιάδες ξενύχτηδες που δήλωναν με κάθε τρόπο ότι θα συνεχίσουν να διασκεδάζουν μέχρι το πρωί, παρά τις όποιες απαγορεύσεις. Το τι είχε γίνει τότε, μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + four =