αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Έχε πρόχειρες τρεις ωραίες ιστορίες»: 12 τρικ που θα σε κάνουν πιο συμπαθή και ενδιαφέρων προς τους άλλους

«Έχε πρόχειρες τρεις ωραίες ιστορίες»: 12 τρικ που θα σε κάνουν πιο συμπαθή και ενδιαφέρων προς τους άλλους

Ο καθένας μπορεί να είναι ενδιαφέρων άνθρωπος και να τραβά την προσοχή των άλλων. Δεν χρειάζεται να είναι δισεκατομμυριούχος, CEO, αστροναύτης ή συγγραφέας για να τον θαυμάζουν οι υπόλοιποι. Κάτι τέτοιο σκέφτηκε το Quora και αποφάσισε να αναλύσει το θέμα λίγο παραπάνω ρωτώντας τους χρήστες του ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτών των ανθρώπων.

Διάβασε τα και πείσε τους άλλους και πρώτα τον εαυτό σου ότι αξίζεις να ακουστείς.

Ανάπτυξε νέα προσόντα

Βεβαιώσου ότι οι άλλοι άνθρωποι σε βρίσκουν ενδιαφέροντα, κάνοντας τον εαυτό σου χρήσιμο σε κάθε κατάσταση, λέει ο Anthony N. Lee. Αυτό μπορεί να είναι απ’ το να σχεδιάζεις ιστοσελίδες μέχρι να ράβεις.

Να είσαι περίεργος

Το να έχεις παρωπίδες και να μην θες καν να ακούσεις τις απόψεις των άλλων σίγουρα δεν σε κάνει ενδιαφέροντα άνθρωπο. Αντιθέτως, βρες νέες ιδέες και απόκτησε νέες εμπειρίες, που θα αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεσαι και νιώθεις. «Να είσαι ανοιχτόμυαλος και περίεργος. Μάθε πράγματα που θα διευρύνουν τους ορίζοντές σου», λέει ο Sudhir Desai.

Μάθε να λες μια ωραία ιστορία

Το να έχεις ένα σωρό ωραίες πληροφορίες και εμπειρίες να διηγηθείς αλλά να μην έχεις τον τρόπο είναι πρόβλημα. Γι’ αυτό και ο Marcus Geduld τονίζει ότι πρέπει να μάθεις την τέχνη της αφήγησης. Μάθε να διαβάζεις τη διάθεση του κοινού σου και ιντρίγκαρε τους με διάφορες λεπτομέρειες μέχρι το τέλος της ιστορίας που τους λες. Κάποιος που ξέρει να λέει ωραίες ιστορίες είναι και πιο ελκυστικός στα μάτια μιας γυναίκας, υποστηρίζει άλλωστε μια νέα έρευνα.

Έχε πρόχειρες τρεις ωραίες ιστορίες

Το να ξέρεις να αφηγείσαι μια ιστορία αυθόρμητα είναι ένα χάρισμα. Όμως αν είσαι αγχωμένος με κάτι, καλό θα ήταν να έχεις πάντα κατά νου τρία ανέκδοτα να μοιραστείς με το κοινό, κάτι τέτοιες δύσκολες στιγμές. Οι κωμικοί δεν μιλάνε γενικά για οτιδήποτε όταν είναι στη σκηνή. Έχουν κάνει πρόβες τα λόγια τους. Αντίστοιχα όταν πας για συνέντευξη σε μια δουλειά δεν πετάς ό,τι σου έρχεται στο μυαλό. Να έχεις πάντα τρεις ωραίες ιστορίες που μπορείς να μοιραστείς και να διασκεδάσουν ή να ενημερώσουν το κοινό», λέει ο Devesh.

Άκου και δείξε συμπόνοια

Σε ένα bestseller του ο συγγραφέας Dale Carnegie έλεγε ότι «μπορείς να κάνεις περισσότερους φίλους μέσα σε δύο μήνες αν ενδιαφέρεσαι για τους άλλους παρά σε δύο χρόνια προσπαθώντας να κάνεις τους άλλους να ενδιαφερθούν για σένα». Και αυτό είναι μια αρχή με την οποία συμφωνούν πολλοί απ’ τους χρήστες του Quora.

Όπως σχολιάζει ο δημοσιογράφος Quentin Hardy: «άκου προσεκτικά τους άλλους και προσπάθησε να δείξεις συμπόνοια για να καταλάβεις τα κίνητρα και τις πράξεις τους. Λίγοι από εμάς το κάνουμε αυτό. Κι όμως μας κάνει ωριμάζει. Το να αναρωτιέσαι αν έχεις άδικο βοηθά επίσης».

Κάνε καλές ερωτήσεις

Σε ένα πάρτι δεν χρειάζεται να μονολογείς για να σε θεωρήσουν οι άλλοι ενδιαφέροντα. Καλύτερα να ανοίξεις μια ουσιαστική συζήτηση για τον δικό τους τρόπο ζωής. «Ρώτα τους πράγματα για τα ενδιαφέροντά τους και τις προτεραιότητες τους. Άκου πραγματικά τι θα σου πουν και δώσε συνέχεια με σχετικές ερωτήσεις. Στο τέλος της βραδιάς θα σε θυμούνται ως το πιο ενδιαφέρον πρόσωπο που γνώρισαν» λέει η Stephanie Vardavas.

Να λες ό,τι σκέφτεσαι

Η Kat Li σημειώνει ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν άποψη ή δεν διαφωνούν ποτέ καταντούν βαρετοί. «Νιώθεις ότι δεν μπορείς ποτέ να κάνεις μια πραγματική συζήτηση μαζί τους. Πρέπει να λες αυτά που πιστεύεις, ακόμη και αν δεν αρέσουν σε κάποιους ανθρώπους».

Να διαβάζεις πολύ

Αν έχεις τον χρόνο και τα χρήματα να κάνεις ταξίδια είναι το ιδανικό. Αλλά και αν δεν μπορείς να γυρίσεις τον κόσμο, μπορείς να μάθεις πράγματα για πολλούς πολιτισμούς και ιστορικές περιόδους διαβάζοντας. «Να διαβάζεις πολύ. Ανοίγει πολλούς νέους κόσμους γύρω σου» λέει η Chaitra Murlidhar.

Ανάπτυξε την αίσθηση του χιούμορ

«Μάθε να βλέπεις τη θετική πλευρά της ζωής και να μάθε να είσαι χαρούμενος ακόμη και στις αποτυχίες σου» λέει ο Awdesh Singh.

Πέρνα χρόνο με άλλους ενδιαφέροντες ανθρώπους

Ο Singh προσθέτει ότι η παρέα σου παίζει μεγάλο ρόλο. «Αν είσαι σε μια παρέα βαρετών ανθρώπων, θυμωμένων ή σοβαρών, είναι πιθανό σύντομα να γίνεις σαν αυτούς. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που συναναστρέφεσαι με ενδιαφέροντες ανθρώπους» λέει.

Αν, απ’ την άλλη πλευρά, περνάς χρόνο με ανθρώπους που δεν σε εκτιμούν, πρέπει να βρεις καινούργιους φίλους που θα μπορούν να καταλάβουν πόσα έχεις να προσφέρεις. «Γνώρισε νέους ανθρώπους, με διαφορετική εμφάνιση και απόψεις για τη ζωή από σένα και σίγουρα θα βρεις άτομα που σε ενδιαφέρουν και εκείνοι θα σε θαυμάζουν αντίστοιχα», λέει ο Travis Biziorek.

Εμβάθυνε σε κάποιο ενδιαφέρον σου

Μπορεί να σου αρέσει να έχεις άποψη για πολλά πράγματα γύρω σου όμως το να αποκτήσεις γνώση σε βάθος για κάποιο συγκεκριμένο αντικείμενο, σίγουρα θα σε κάνει να δείχνεις πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση. «Θα μπορούσαν να είναι πολύ επιτυχημένοι επιστήμονες ή μοναχικοί άνθρωποι. Δεν έχει σημασία» λέει η April Fonti.

Ανοίξου στους ανθρώπους

Η Danielle Lan επισημαίνει ότι κανείς δεν θα μάθει πόσο ενδιαφέρων άνθρωπος είσαι αν δεν τους το πεις / δείξεις με κάποιο τρόπο. «Για να είσαι αυτό που ο κόσμος θεωρεί ενδιαφέρον πρέπει να μοιράζεσαι πράγματα. Συμβουλή μου είναι να ανοίγεστε».

Πηγή: Askmen.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + eleven =