αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈχεις ad-blocker; Θα μπλοκάρεται ο λογαριασμός σου στο Spotify

Έχεις ad-blocker; Θα μπλοκάρεται ο λογαριασμός σου στο Spotify

Όπως γνωρίζουμε, η δωρεάν έκδοση του Spotify περιλαμβάνει διαφημίσεις ήχου ανάμεσα στα τραγούδια που παίζουν. Με τον καιρό, όμως, πολλοί προγραμματιστές βρήκαν τρόπο να παρακάμπτουν αυτές τις διαφημίσεις, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους χρήστες της δωρεάν έκδοσης να απαλλαχθούν από τις ενοχλητικές διαφημίσεις.

Για το λόγο αυτο, τον περασμένο χρόνο, το Spotify ακολούθησε μία επιθετική στρατηγική, αποκλείοντας λογαριασμούς χρηστών που χρησιμοποιούσαν τροποποιημένες εκδόσεις της εφαρμογής με σκοπό να απαλλαγούν από τις ενοχλητικές αυτές διαφημίσεις και να έχουν πρόσβαση σε Premium χαρακτηριστικά της εφαρμογής.

Χθες η εταιρία έστειλε ενημερωτικό e-mail σε όλους τους λογαριασμούς των χρηστών με την ενημερωμένη έκδοση της συμφωνίας περί Όρων Παροχής Υπηρεσιών, η οποία απαγορεύει ρητά τη χρήση εφαρμογών ή εργαλείων που μπλοκάρουν τη προβολή διαφημίσεων εντός της υπηρεσίας του Spotify.

Οι νέοι αυτοί όροι δίνουν τη δυνατότητα στην εταιρία να απαγορεύει την πρόσβαση στην υπηρεσία της σε λογαριασμούς που έχουν “πιαστεί” να χρησιμοποιούν ad-blockers. Ωστόσο, το Spotify δεν έκανε αναφορά για προειδοποιητικά μηνύματα προς αυτούς τους λογαριασμούς πριν την απαγόρευση.

Τέλος, όπως γνωρίζουμε από αναφορές του The Verge, το Spotify έχει ήδη τη δυνατότητα εντοπισμού παρόμοιου λογισμικού και προσωρινά απενεργοποιεί τους λογαριασμούς που κάνουν χρήση αυτών έως ότου ο χρήστης αφαιρέσει το λογισμικό.

Οι νέοι όροι θα τεθούν σε ισχύ την 1η Μαρτίου.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 5 =