αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈχεις 168 ώρες κάθε εβδομάδα. Πως τις διαχειρίζονται οι καλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου

Έχεις 168 ώρες κάθε εβδομάδα. Πως τις διαχειρίζονται οι καλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου

Ας δούμε τρεις συγκεκριμένους αριθμούς: 480, 168 και 960. Οκ, με μια πρώτη ματιά μπορεί να μην σου λένε τίποτα. Αλλά έχουν την σημασία τους. Το 480 είναι τα λεπτά μιας 8ωρης εργάσιμης ημέρας. Οι 168 είναι οι συνολικές ώρες κάθε εβδομάδας. Και ο 960 είναι… οι μήνες που ίσως θα έχεις στην ζωή σου συνολικά. Κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 80 έτη.

Το θέμα είναι το πως διαχειρίζεσαι όλο αυτό τον χρόνο. Ειδικά αν είσαι επιχειρηματίας, δεν έχεις χρόνο για χάσιμο. Οι δουλειές που πρέπει να ολοκληρώσεις είναι τόσες πολλές, που είναι πιθανό να βρεθείς μέσα σε ένα χάος αρκετές φορές. Πως το διαχειρίζονται όλο αυτό οι καλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου; Όπως σημειώνει το inc.com, για παράδειγμα οι Larry Page, Elon Musk και Reid Hoffman γνωρίζουν πάντα το «γιατί» κάνουν κάτι στην ζωή τους. Και το «συνδέουν» με την εστίαση και την ταχύτητα.

Ακολουθούν τρεις απλούς κανόνες. Και μπορείς να τους ακολουθήσεις και εσύ. Πρώτον, διευκρίνισε τον σκοπό σου και μην επικεντρώνεσαι μόνο στην προσωπική σου καριέρα, αλλά εστιάστε σε μια κληρονομιά που θα αφήσεις στον κόσμο. Δεύτερον, απλοποίησε όσο πιο πολύ μπορείς την δουλειά και την ρουτίνα σου, για να είσαι ευέλικτος και γρήγορος.. Τρίτον, πολλαπλασίασε τη φαντασία σου με έναν συντελεστή 10- προσπάθησε να είσαι 10 φορές πιο δημιουργικός, και να κάνεις 10 φορές καλύτερη την ομάδα σου.

Φυσικά, πρέπει να βγάλεις έξω από την ζωή σου την αναβλητικότητα και την αδράνεια. Είναι στοιχεία που μπορούν να σε κρατήσουν μακριά από την επιτυχία. Α, και μάθε να λες «όχι». Γιατί μόνο έτσι θα έχεις χρόνο για τα πράγματα που σε ενδιαφέρουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − eight =