αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈχεις φθηνό Android κινητό; Οι προεγκατεστημένες εφαρμογές μπορεί να έχουν κενά ασφαλείας

Έχεις φθηνό Android κινητό; Οι προεγκατεστημένες εφαρμογές μπορεί να έχουν κενά ασφαλείας

Η Android πλατφόρμα μετρά αρκετούς κατασκευαστές. Με τον έντονο ανταγωνισμό, ειδικότερα στις προσιτές συσκευές, πρέπει να γίνουν αρκετές οικονομικές θυσίες που σημαίνουν και αρκετές υποχωρήσεις στον τομέα όχι μόνο του hardware αλλά και του software.

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα της εταιρίας ασφαλείας Kryptowire, πολλές εφαρμογές που έρχονται προεγκατεστημένες σε φθηνότερα Android τηλέφωνα, έχουν αρκετά bugs και κενά ασφαλείας.

Η έρευνα λοιπόν βρήκε 146 προεγκατεστημένες εφαρμογές σε φθηνές Android συσκευές από 29 διαφορετικούς κατασκευαστές που δεν κατονομάζονται, των οποίων τα bugs μπορούν να επιτρέψουν σε επίδοξους hackers να κρυφακούν από τα μικρόφωνα, να αλλάζουν τις άδειες των εφαρμογών χωρίς ο χρήστης να το γνωρίζει και να μεταδίδουν δεδομένα πίσω σε αυτούς.

Ο CEO της Kryptowire, Angelos Stavrou, θεωρεί πως ευθύνη φέρει και η Google, η οποία πρέπει να κάνει πιο αυστηρούς ελέγχους στις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται στο Android.

Η Google μπορεί να απαιτήσει μία πιο διεξοδική ανάλυση του κώδικα και την ευθύνη του κατασκευαστή για τα software προϊόντα τους που εισέρχονται στο οικοσύστημα του Android. Οι νομοθέτες μπορούν να απαιτήσουν οι εταιρίες να φέρουν την ευθύνη αν βάζουν την ασφάλεια του χρήστη και τις προσωπικές του πληροφορίες σε ρίσκο.

Η Google απάντησε:

Εκτιμούμε την εργασία της κοινότητας των ερευνητών οι οποίοι συνεργάζονται με μας για να διορθώσουν υπεύθυνα και να αποκαλύψουν τέτοιου είδους ζητήματα.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 1 =