αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈχεις το smartphone στην κρεβατοκάμαρα σου; Εδώ είναι 5 λόγοι για να σταματήσεις να το κάνεις

Έχεις το smartphone στην κρεβατοκάμαρα σου; Εδώ είναι 5 λόγοι για να σταματήσεις να το κάνεις

Αν δεν κοιμάσαι αρκετά ή δεν επικοινωνείς όσο θα ήθελες με τον σύντροφό σου, μπορεί να μην φταίει η έλλειψη χρόνου, αλλά το ότι φέρνεις το κινητό σου στην κρεβατοκάμαρά. Πράγματι, οι έρευνες δείχνουν ότι η ενασχόληση με το κινητό πριν τον ύπνο είναι υπεύθυνη για μια σειρά από προβλήματα. Μάθε τι θα κερδίσεις αν το αποχωριστείς.

1.Θα έχεις περισσότερο χρόνο για τη σχέση σου

Μια από τις καλύτερες ώρες για ουσιαστική επικοινωνία με τον ή την σύντροφό σου είναι το διάστημα πριν κοιμηθείς. Τα κινητά σε απορροφούν και σου στερούν αυτό το χρόνο.

2. Θα κοιμάσαι περισσότερο

Τα κινητά σου στερούν και χρόνο από τον ύπνο σου. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι τελευταίες ματιές στο κινητό πριν τον ύπνο, για να δείς τα emails σου ή τί γίνεται στα social media, κρατούν πολύ περισσότερο από ότι υπολογίζεις. Σχεδιασμένα να είναι εθιστικά είναι υπεύθυνα για το ότι λιγοι από εμάς κοιμόμαστε τις 7 ώρες που πρέπει.

3. Θα διαβάζεις περισσότερο

Το διάβασμα διευρύνει τους ορίζοντές σου, την φαντασία και τη σκέψη σου. Αν μάλιστα το κάνεις λίγο πριν κοιμηθείς, χαλαρώνει το μυαλό σου. Αν όμως το κινητό σου παραμένει στο κομοδίνο σου σε βάζει στον πειρασμό να ασχοληθείς μαζί του.

4. Θα έχεις περισσότερο χρόνο να κάνεις πράγματα που σε αποφορτίζουν

Μία καθημερινή ανασκόπηση της μέρας που πέρασε είναι απαραίτητη προκειμένου να έχεις μία ισορροπημένη και παραγωγική ζωή και δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να την κάνεις από την ώρα που πέφτεις για ύπνο. Αντί να ξοδεύεις χρόνο στο κινητό σου, δοκίμασε να κρατήσεις ημερολόγιο αποτυπώνοντας τις σκέψεις σου σε χαρτί. Είναι αποδεδειγμένο ότι “επιτρέπει” στον εγκέφαλο να χαλαρώσει.

5. Θα κοιμάσαι καλύτερα

Το μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες των κινητών στέλνει σήμα στον εγκέφαλό ότι είναι ακόμα μέρα με αποτέλεσμα το μυαλό σου να είναι σε εγρήγορση ακόμα και όταν αποκοιμηθείς. Απομακρύνοντας την πηγή του μπλε φωτός συμβάλλεις άμεσα στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου σου.

Πηγή: Thrive Global Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =