αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈχεις στο περιβάλλον σου κάποιον που μιλά άσχημα για όλους τους άλλους; Εδώ είναι 3 λόγοι που το κάνει αυτό

Έχεις στο περιβάλλον σου κάποιον που μιλά άσχημα για όλους τους άλλους; Εδώ είναι 3 λόγοι που το κάνει αυτό

Όλοι ξέρουμε ένα τέτοιο κακόβουλο άτομο. Εκείνον που λέει κάτι άσχημο για σχεδόν όλους στο γραφείο, πίσω από την πλάτη τους ή μπροστά στα μάτια τους. Εκείνο το μέλος της ευρύτερης οικογένειάς σας που προσβάλλει τους πάντες ανεξαρτήτως συγγένειας ή τον τύπο στην τοπική σας κοινότητα που εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία να πει πόσο χαζός, ανίκανος και υποκριτικός είναι κάποιος άλλος.

Τέτοιοι άνθρωποι είναι εκεί έξω και… δείχνουν τα δόντια τους. Το φαινόμενο αυτό σας κάνει να αναρωτιέστε: Πώς τα καταφέρνουν αυτοί οι άνθρωποι; Και τι κερδίζουν αν ρίχνουν όλους τους άλλους κάτω;

Εδώ είναι 3 λόγοι για τους οποίους κάποιοι άνθρωποι μιλάμε άσχημα και υποτιμητικά για όλους τους άλλους. Όπως τους παραθέτει το psychology today.

1# Θεωρούν ότι τους δίνει εξουσία

Με την απόκτηση της φήμης ως κάποιου που θα ρίξει ακόμα και… τη μητέρα του κάτω από το λεωφορείο, ένας κακόβουλος τύπος μπορεί να αποκτήσει κοινωνική δύναμη δημιουργώντας ένα περιβάλλον φόβου. Θεωρείται κοινωνικά επικίνδυνο να τα βάζεις με αυτούς- και εκμεταλλεύονται αυτό το γεγονός.

2# Αποπνέουν αυτοπεποίθηση, βασικό συστατικό για την επιτυχία

Η αυτοπεποίθηση οδηγεί συχνά στην επιτυχία σε διάφορους τομείς της ζωής, ανεξάρτητα από το αν είναι δικαιολογημένη. Και μια στρατηγική υποβάθμισης των άλλων συμβαδίζει συχνά με εμφανείς επιδείξεις αυτοπεποίθησης.

3# Μπορεί να βρεθούν σε ηγετικές θέσεις

Το να ρίχνεις κάτω τους άλλους ως στρατηγική προς όφελος του εαυτού σου, μπορεί κάλλιστα να δημιουργήσει ευκαιρίες ηγεσίας – οι οποίες αυξάνουν τη δύναμη σου όσο βαδίζεις σε αυτό το μονοπάτι. Μέχρι βέβαια να… εκραγούν οι υπόλοιποι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − eleven =