αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈχεις στον κύκλο σου κάποιο άτομο που δεν χαίρεται ποτέ με τα επιτεύγματα σου; Εδώ είναι 4 λόγοι που κρύβονται από πίσω

Έχεις στον κύκλο σου κάποιο άτομο που δεν χαίρεται ποτέ με τα επιτεύγματα σου; Εδώ είναι 4 λόγοι που κρύβονται από πίσω

«Πρόσεχε τους ανθρώπους που δεν σε χειροκροτούν όταν νικάς», έχει πει ο Leonardo DiCaprio. Αλλά γιατί κάποια άτομα δεν είναι ποτέ χαρούμενα με τα επιτεύγματα των άλλων; Ναι, είναι λογικό να ζηλέψει κάποιος, αλλά αν δεν είναι ποτέ πραγματικά ευτυχισμένος για ένα άλλο άτομο, υπάρχουν βαθύτεροι λόγοι.

Ναι, μπορεί να ζηλεύουμε μερικές φορές την επιτυχία των φίλων, των συναδέλφων ή των μελών της οικογένειας μας. Αλλά είναι λογικό να μην είσαι ποτέ χαρούμενος για τους άλλους; Οχι δεν είναι. Λοιπόν, μερικές φορές, μπορεί κάποιος να αισθανθεί ανεπαρκής ή ακόμη και να συγκρίνει τον εαυτό του με κάποιον άλλο- και αυτή είναι μια «ρίζα» του προβλήματος.

Η παρακάτω λίστα μπορεί να σου δώσει μια συνολική εικόνα. Είναι 4 πιθανοί λόγοι για τους οποίους ένα άτομο στον κύκλο σου δεν χαίρεται ποτέ με τα επιτεύγματα σου.

1. Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να είναι ευτυχισμένοι για άλλους επειδή δεν είναι ευχαριστημένοι με τη ζωή τους. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να μας κάνει να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με όλους, ακόμα και να συγκρίνουμε τις κακές μέρες μας με τις καλές κάποιου άλλου. Η συγκεκριμένη συνήθεια μπορεί να προκαλέσει σοβαρά συναισθήματα ανεπάρκειας. Η κατάθλιψη συχνά συνοδεύεται και από χαμηλή αυτοεκτίμηση.

2. Έντονος φθόνος

Μπορεί να είναι το σύμπτωμα μιας διαταραχής προσωπικότητας. Μερικές φορές, μπορεί να είναι απλά συναισθήματα ζήλιας, ανεξάρτητα από άλλα συμπτώματα. Ωστόσο, ο φθόνος μπορεί να εμφανιστεί ως κάτι εχθρικό, όταν βρίσκεστε μαζί με έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας που έχει καλά νέα να μοιραστεί. Ενώ ένας… μικρός φθόνος μπορεί να σας ωθήσει να βελτιώσετε τη ζωή σας ως ένστικτο επιβίωσης, ο υπερβολικός φθόνος μπορεί να κάνει το αντίθετο. Αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος για τον οποίο δεν είστε ποτέ χαρούμενοι για τους άλλους.

3. Ο κύκλος της αρνητικότητας

Χωρίς να σχετίζεται με τον φθόνο ή την αυτοεκτίμηση, το να είσαι κολλημένος σε έναν κύκλο αρνητικότητας μπορεί να σημαίνει ότι δεν μπορείς να δεις τη θετική πλευρά των περισσότερων πραγμάτων στη ζωή. Η αρνητική σκέψη μπορεί να γίνει η σταθερή νοοτροπία σας. Όταν συμβαίνει αυτό, όχι μόνο είναι δύσκολο να αισθάνεσαι ευτυχισμένος για τον εαυτό σου, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να είσαι ευτυχισμένος για τους φίλους ή την οικογένεια σου. Καμία θετική είδηση δεν θα αλλάξει αυτή την αρνητική νοοτροπία από έξω. Είστε ο μόνος που μπορείτε να αλλάξετε αυτή τη διαδικασία σκέψης.

4. Κρυφός φόβος

Μερικές φορές η επιτυχία ενός ατόμου είναι… τρομακτική. Αυτός ο φόβος δυσκολεύει τους ανθρώπους να είναι χαρούμενοι για τους άλλους και να μοιράζονται τη χαρά ορισμένων γεγονότων. Ίσως φοβάσαι ότι δεν μπορείς να πετύχεις ανάλογα επιτεύγματα. Μπορεί να φαίνονται δύσκολα ή αυτά τα επιτεύγματα μπορεί να έχουν υψηλό τίμημα που δεν είσαι έτοιμοι να πληρώσεις. Έτσι, αντί να είσαι χαρούμενος, νιώθεις απογοητευμένος και ανεπαρκής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Stonewalling»: Μήπως έχει κάποιος αυτή την τοξική συμπεριφορά απέναντι σου;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − three =