αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈχεις μια κακή work day; Εδώ είναι 5 σωτήριες κινήσεις για να διαχειριστείς την κατάσταση

Έχεις μια κακή work day; Εδώ είναι 5 σωτήριες κινήσεις για να διαχειριστείς την κατάσταση

Δεν είναι όλες οι εργάσιμες ημέρες καλές. Ίσως ισχύει το αντίθετο: Όταν κάνεις μια μεγάλη προσπάθεια για να πετύχεις έναν επαγγελματικό στόχο, οι περισσότερες ημέρες είναι δύσκολες. Και οι χαρές λιγότερες. Θα χρειαστεί να δουλέψεις σε γρήγορους ρυθμούς, με πιεστικά deadlines και ίσως με συνεργάτες που… δεν έχετε και τις καλύτερες σχέσεις.

Όλη αυτή η κατάσταση, μπορεί να σε πλήξει. Αρκετοί άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, γνωρίζουν ότι λίγο-πολύ θα έχουν μια κακή work day, αλλά δεν κάνουν την παραμικρή κίνηση για να βελτιώσουν τα δεδομένα. Ψυχραιμία. Το αμερικανικό Entrepreneur.com, παραθέτει 5 tips για να διαχειριστείς μια κακή εργάσιμη ημέρα.

1# Εξάλειψε ο άγχος που προέρχεται από την εργασία. Σκέψου τι είναι πραγματικά σημαντικό και τι όχι.

2# Επικοινώνησε με το αφεντικό σου. Το αφεντικό σου μπορεί να έχει περισσότερο άγχος από εσένα. Εδώ μπορείς να κάνεις μια συνάντηση μαζί του ή να του στείλεις ένα email, παραθέτοντας του την κατάσταση. Ίσως μπορούν να μπουν π.χ. κάποια νέα deadlines  έτσι ώστε να χαλαρώσουν λίγο τα πράγματα.

3# Μην επηρεάζεσαι από τους άλλους. Αν οι συνάδελφοι σου έχουν υπερβολικό άγχος ή κακή συμπεριφορά γενικότερα, προσπάθησε να μην επηρεαστείς. Ένας αλός τρόπος είναι να… κόψεις το κουτσομπολιό μέσα στο γραφείο. Βάλε τα δικά σου όρια.

4# Φρόντισε τα προσωπικά προβλήματα: Τα προβλήματα που έχεις στην προσωπική σου ζωή, μπορούν να παίξουν ρόλο. Προσπάθησε να συγκεντρωθείς στην εργασία. Αν έχει συμβεί κάτι σοβαρό στα προσωπικά, μη διστάσεις να ζητήσεις μια ημέρα off.

5# Ξεκουράσου όταν δεν έχεις καλή υγεία. Σε τόσο έντονους ρυθμούς, είναι εύκολο να χαλάσεις την υγεία σου. Ξεκουράσου, αν συμβεί κάτι τέτοιο. Αν υπάρχουν επείγοντα tasks, δούλεψε τα μέσω τηλεφώνου ή emails από το σπίτι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 1 =