αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈχεις έναν «τοξικό» διευθυντή; Οι 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να επιβιώσεις

Έχεις έναν «τοξικό» διευθυντή; Οι 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να επιβιώσεις

Ίσως να έχεις βρεθεί στον ίδιο χώρο με έναν «τοξικό» διευθυντή. Τότε η καθημερινότητα γίνεται δύσκολη, οι φωνές είναι μάλλον συχνό φαινόμενο και η παραγωγικότητα της ομάδας… εξατμίζεται.

Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο διευθυντής θέλει το κακός σου. Σε αρκετές περιπτώσεις οι εταιρίες πιέζουν τους διευθυντές έτσι ώστε να πετύχουν συγκεκριμένους στόχους, και η πίεση αυτή μεταφέρεται από πάνω προς τα κάτω. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι μια δύσκολη κατάσταση για τους εργαζομένους.

Και τι μπορείς να κάνεις για αυτό; Το inc.com παραθέτει 3 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να επιβιώσεις.

1# Κάνε μια ειλικρινή συνομιλία με τον διευθυντή. Ας ξεκινήσουμε από εκεί. Μπορεί ένας διαυθυντής να είναι καλός πάνω στην δουλειά, αλλά να μην «το ‘χει» σε ότι έχει να κάνει με την διαχείρηση ανθρώπων. Με απλά λόγια, μπορεί να μην έχει καταλάβει καν πόσο «τοξικός» είναι προς τους άλλους. Κάνε μια συζήτηση μαζί του, για να δεις τα δεδομένα και να έχεις μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

2# Συζήτησε το με την ομάδα. Αν ο διευθυντής που έχεις σου φαίνεται «τοξικός», είναι πιθανόν να έχουν την ίδια άποψη και τα άλλα μέλη της ομάδας. Αν βρεις πρόσφορο έδαφος συζήτησε το μαζί τους. Και δες πως μπορείτε να κινηθείτε συνολικά για να διαχειριστείτε την κατάσταση.

3# Αξιολόγησε την κατάσταση και δες αν πρέπει να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή. Όπως λέει μια φράση, οι εργαζόμενοι δεν παραιτούνται από τις εταιρίες, παραιτούνται από τους Managers τους. Αν δεις ότι η κατάσταση δεν μπορεί να βελτιωθεί, ίσως έχει η ώρα να κοιτάξεις τις επιλογές που υπάρχουν στην αγορά. Κάνε μερικές «κρούσεις». Μπορείς να βρεις μια καλύτερη επαγγελματική στέγη;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × four =