αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Έφτιαξα 20 startups, πριν φτάσω στην επιτυχία»: Ο Apoorva Mehta είναι ένας από τους πιο πεισματάρηδες επιχειρηματίες που έχεις δει

«Έφτιαξα 20 startups, πριν φτάσω στην επιτυχία»: Ο Apoorva Mehta είναι ένας από τους πιο πεισματάρηδες επιχειρηματίες που έχεις δει

Ο Apoorva Mehta μοιάζει σαν τον επιχειρηματία που είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση και έχει φτάσει στην απόλυτη επιτυχία. Είναι ο επιχειρηματίας στον οποίο όλοι θα ήθελαν να μοιάσουν. Σήμερα, είναι ιδρυτής της Instacart, μιας ηλεκτρονικής υπηρεσίας που αφορά τα ψώνια από τα σούπερ μάρκετ. Έχει επεκταθεί σε 41 περιοχές των ΗΠΑ και η εταιρία έχει συνολική αξία που φτάνει τα 3 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, η διαδρομή προς την επιτυχία μόνο εύκολη δεν ήταν. Ο ίδιος πριν από την ίδρυση της Instacart, ξεκίνησε 20 startups σε διάστημα δύο ετών. Όλες απέτυχαν. Αλλά ο φιλόδοξος επιχειρηματίας έμεινε συγκεντρωμένος στον στόχο του. Ήθελε να δημιουργήσει μια εταιρία που θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στον κόσμο.

«Έπρεπε να είναι κάτι ουσιώδες. Κάτι που θα κάνει τη διαφορά. Κάτι με το οποίο θα είμαι ενθουσιασμένος κάθε ημέρα που θα ξυπνώ για να πάω στη δουλειά» τονίζει ο Mehta μιλώντας στο αμερικανικό Fortune.

Έτσι δοκίμασε 20 ιδέες, μέχρι να βρει την κατάλληλη. Συμβουλεύει τους νέους επιχειρηματίες να είναι παθιασμένοι, και να νοιάζονται πραγματικά για την ιδέα τους. Επίσης, πρέπει να γνωρίζουν καλά τον εαυτό τους. Τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα που έχουν. Αλλά και ποια είναι τα κίνητρα που διαθέτουν.

Είναι επίσης σημαντικό, να φτιάξεις την κατάλληλη εταιρική κουλτούρα. Και σε αυτό παίζουν σημαντικό ρόλο οι πρώτοι άνθρωποι που θα βάλεις στην επιχείρηση. Μπορούν να κάνουν τη διαφορά ή να φέρουν την καταστροφή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 1 =