αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈφτασε στη Θεσσαλονίκη το πρώτο «Λευκό Βέλος» (ΒΙΝΤΕΟ)

Έφτασε στη Θεσσαλονίκη το πρώτο «Λευκό Βέλος» (ΒΙΝΤΕΟ)

Έφτασε στη Θεσσαλονίκη το πρώτο «Λευκό βέλος». Πρόκειται για το Ιταλικό τρένο υψηλών ταχυτήτων, ETR 470 της Pendolino. Εχθές το απόγευμα το τρένο συρόμενο από μία ηλεκτράμαξα έφτασε στη Θεσσαλονίκη. Το νέο απόκτημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έφτασε τελικά δύο ημέρες νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Σε μερικές ημέρες θα ξεκινήσουν τεστ και δοκιμαστικά δρομολόγια χωρίς επιβάτες (σύμφωνα με τις επιταγές της ΡΑΣ) και το πρώτο επίσημο δρομολόγιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου 2021.

Όπως έχει πει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης, τα νέα τρένα που αναπτύσσουν ταχύτητες 200 χιλιομέτρων την ώρα θα παραδοθούν σταδιακά αφού πραγματοποιηθούν δοκιμαστικά στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Ήδη στην Ιταλία έχουν μεταβεί μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να λάβουν σχετική κατάρτιση και να φέρουν το πρώτο τρένο στην Ελλάδα.

Τα νέα τρένα θα έχουν εννέα βαγόνια ένα εκ των οποίων θα είναι εστιατόριο και μπαρ. Θα έχουν τρία βαγόνια πρώτης θέσης και τέσσερα οικονομικής. Κάθε τρένο θα μπορεί να μεταφέρει πάνω από 600 επιβάτες και θα περιλαμβάνει υψηλά στάνταρ και όλες εκείνες τις ανέσεις – καλύτερες του αεροπλάνου- για ένα ξεκούραστο και γρήγορο ταξίδι.

Δεδομένων των συνθηκών του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου που συνεχώς βελτιώνεται, τα νέα τρένα θα μπορούν αναπτύσσουν ταχύτητες της τάξεως των 160 χιλιομέτρων και διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη να καλύπτεται στις τρεις ώρες και ένα τέταρτο, από τις τέσσερις που είναι σήμερα. Το κόστος της όλης επένδυσης για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ φτάνει τα 52 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =