αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈφτασες σε μια μεγάλη αποτυχία; Εδώ είναι 5 απλά tips για να κάνεις το come back

Έφτασες σε μια μεγάλη αποτυχία; Εδώ είναι 5 απλά tips για να κάνεις το come back

Οι αποτυχίες είναι μέσα στο παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί πετυχημένοι άνθρωποι, λένε ότι η αποτυχία δεν είναι το τέλος του δρόμου. Αλλά είναι απλά ένα κομμάτι της διαδρομής προς την επιτυχία. Αρκεί φυσικά να κινηθείς σωστά όταν όλα γύρω μοιάζουν… να μαυρίζουν. Να πάρεις τα χρήσιμα μαθήματα και φυσικά να μην τα παρατήσεις. Χρειάζεται επιμονή για να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου.

Ειδικά αν είσαι επιχειρηματίας, startupper ή freelancer, η πορεία σίγουρα δεν θα είναι εύκολη. Η αποτυχία είναι πιθανό να έρθει σε κάποιο χρονικό σημείο. Και τι πρέπει να κάνεις; Το αμερικανικό Entrepreneur.com κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα. Και παραθέτει 5 συγκεκριμένα tips για να μετατρέψεις την αποτυχία σε επιτυχία.

1# Κάνε ένα διάλειμμα. Συνήθως σε τόσο έντονες στιγμές, το burnout είναι κοντά. Και το μυαλό δεν είναι καθαρό. Είναι χρήσιμο να κάνεις ένα διάλειμμα, να ξεκουραστείς και να επανέλθεις δυναμικά μετά.

2# Παραδέξου τα λάθη σου. Είναι κάτι που δεν το βλέπουμε συχνά στην Ελλάδα, αλλά είναι σημαντικό. Δες τα λάθη που σου αναλογούν και παραδέξου τα. Οι άνθρωποι σέβονται τους leaders που αναγνωρίζουν τα λάθη τους.

3# Κράτα ανεβασμένο ηθικό. Ναι, η αποτυχία είναι μια δύσκολη στιγμή. Αλλά δεν πρέπει μείνεις εκεί. Κάποτε ο Steve Jobs απολύθηκε από την Apple. Συνέχισε όμως να πιστεύει στον εαυτό του και στις ιδέες του. Είχε αισιοδοξία και δημιουργικότητα. Ήταν τότε που έφτιαξε την Pixar. Λίγο αργότερα, επέστρεψε θριαμβευτικά και στην Apple.

4# Λάβε τα χρήσιμα μαθήματα. Ίσως το σημαντικότερο Point. Καμία αποτυχία δεν θα είναι χρήσιμη, αν δεν λάβεις τα χρήσιμα μαθήματα. Αυτά που θα σε εξελίξουν και θα σε κάνουν πετυχημένο στη συνέχεια.

5# Απόλαυσε την νέα αρχή. Κάθε ξεκίνημα μοιάζει αγχωτικό. Αλλά είναι και μια ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά σου. Μπορείς να φτάσεις στην κορυφή;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 5 =