αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈτσι θα είναι ο νέος Φαληρικός Όρμος- Ξεκινούν τα έργα (ΦΩΤΟ)

Έτσι θα είναι ο νέος Φαληρικός Όρμος- Ξεκινούν τα έργα (ΦΩΤΟ)

Εγκρίθηκαν τα πρώτα χρήματα και πλέον το νερό φαίνεται να μπαίνει στο αυλάκι για την υλοποίηση του έργου. Ο λόγος για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, όπου με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής εγκρίθηκαν τα πρώτα χρήματα, προκειμένου να ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες.

Σύμφωνα με την απόφαση το ποσό των 150 εκατ.ευρώ που έχει κοστολογηθεί το έργο χωρίστηκε σε τρία συνολικά έτη. Για το 2018 έχουν υπολογιστεί 39,39 εκατ. ευρώ και για το 2019 που εκτιμάται ότι θα είναι και η τελική χρονιά ολοκλήρωσης του έργου τα υπόλοιπα 30 εκατ. ευρώ.

Ανάδοχος του έργου έχει αναδειχτεί ο Άκτωρας, ενώ η προθεσμία ολοκλήρωσης των έργων είναι 21 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, όπως διαβάζουμε στο Insider.gr.

Πρόκειται για έργο με υπερτοπικό δημόσιο χαρακτήρα, το οποίο θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την ευρύτερη περιοχή Μοσχάτου – Ταύρου, Καλλιθέας, εξασφαλίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα.

Η περιοχή του Φαληρικού Όρµου καταλαµβάνει έκταση 800 στρεµµάτων κατά µήκος ακτογραµµής µήκους περίπου 2 χλµ. και περιλαμβάνει την παραλιακή ζώνη πέριξ των αστικών περιοχών Μοσχάτου, Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου, από την εκβολή του Κηφισού Ποταµού µέχρι το ∆ηµοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) του δήμου Παλαιού Φαλήρου. Και ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο τμήμα του-εν πολλοίς αναξιοποίητου- παραλιακού μετώπου μήκους 45 χλμ., από το Φάληρο έως το Σούνιο.

Οι πρώτες παρεμβάσεις στον Φαληρικό όρμο περιλαμβάνουν:

– Μετατόπιση της παραλιακής λεωφόρου κατά 80-100 μέτρα προς το Νότο, σε μήκος 1.800 μέτρων, όπου σε ορισμένα σημεία θα «βυθιστεί», ώστε να επιτρέψει στους βασικούς δρόμους της Καλλιθέας και του Μοσχάτου να συνεχίσουν ώς τη θάλασσα.

– Κατασκευή «ξηρού» καναλιού, παράλληλα με τη νέα λεωφόρο και πλάτους 35 μέτρων, που θα υποδέχεται τα νερά της βροχής από τις γύρω γειτονιές. Επίσης, θα λειτουργούν αγωγοί με αμφίδρομη κατεύθυνση της ροής, τόσο για να τραβούν νερό από την θάλασσα και να «καθαρίζουν» την κοίτη από τα στάσιμα νερά όσο και για να απορροφούν τα όμβρια. Αυτό θα γίνει συνδυαστικά με την εκβάθυνση του Κηφισού, ώστε να ανανεώνονται τα νερά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =