αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈτσι θα είναι ο νέος ποδηλατόδρομος που θα ξεκινά από τον Πειραιά και θα φτάνει στο Σούνιο

Έτσι θα είναι ο νέος ποδηλατόδρομος που θα ξεκινά από τον Πειραιά και θα φτάνει στο Σούνιο

Τη δημιουργία ποδηλατόδρομου στο παραλιακό μέτωπο από τον Πειραιά μέχρι τη Βούλα και εν συνεχεία μέχρι το Σούνιο, στο πλαίσιο των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0», εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ειδική εκδήλωση στη Γλυφάδα.

Το έργο θα εκτείνεται σε όλο το παραλιακό μέτωπο από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, συνολικής απόστασης 70 χλμ, δηλαδή αυτό που ονομάζουμε Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Η πρώτη φάση του θα αφορά 22 χλμ. από τον Πειραιά έως τη Βούλα.

Ο νέος ποδηλατόδρομος, όπως επεσήμανε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει συνολικό μήκος 76 χιλιομέτρων και έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του από το Ταμείο Ανάκαμψης.
 
Θα ξεκινά από το ΣΕΦ, θα συνεχίζει στον φαληρικό όρμο, θα περνά από τη μαρίνα και το πάρκο του Φλοίσβου, την παραλία του Π. Φαλήρου, τη μαρίνα και την παραλία του Αλίμου, την παραλία και τη μαρίνα του Ελληνικού, την παραλία της Γλυφάδας, τα Αστέρια της Γλυφάδας, την παραλία και την πλαζ της Βούλας. Αρχικά θα κατασκευαστούν τα πρώτα 22 χιλιόμετρα μέχρι τη Βούλα και θα ακολουθήσει η επέκταση ως το Σούνιο.

«Όταν με το καλό το έργο ολοκληρωθεί και μπορείς σε αυτά τα πρώτα 22 χλμ μέχρι τη Βουλιαγμένη να κάνεις ποδήλατο, να τρέξεις, να περπατήσεις το μόνο που θα αναλογιστούμε είναι γιατί κάτι τόσο αυτονόητο δεν το είχαμε κάνει πιο πριν», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αττικής.

sef-boyla.jpg
peiraias-boyla.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + fourteen =