αρχικηVIRALΈτσι θα είναι η ανανεωμένη πλατεία Ομονοίας στην τελική της μορφή

Έτσι θα είναι η ανανεωμένη πλατεία Ομονοίας στην τελική της μορφή

Είναι σίγουρα η πλατεία… των ημερών. Η Ομόνοια αλλάζει μορφή, για μια ακόμα φορά. Όμως τώρα όλοι αναμένουν ένα αποτέλεσμα που θα θυμίζει κάτι από τις λαμπερές εποχές της, με το συντριβάνι που θα πάρει θέση στο κέντρο.

Το Πρώτο Θέμα παραθέτει την σχετική εικόνα, που δείχνει το πως θα είναι η πλατεία στην τελική μορφή της.

Όπως έχει γίνει γνωστό, θα αντικατασταθεί το σύνολο της υπάρχουσας επίστρωσης (επιφάνεια 4.500τμ) με πλάκες ψυχρού υλικού, οι οποίες θα συμβάλλουν στη μείωση της θερμοκρασίας κατά τους θερινούς μήνες, συμβάλλοντας αποφασιστικά και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της πλατείας.

Επίσης, θα αποκατασταθούν οι κερκίδες και θα επαναλειτουργήσουν οι λίμνες, οι οποίες έως τώρα παρέμεναν αναξιοποίητες. Η ανάπλαση της πλατείας θα περιλαμβάνει, επίσης, το διάσημο συντριβάνι, μέσα και γύρω από το οποίο συγκεντρώνονται χιλιάδες οπαδοί για να γιορτάσουν ευρωπαικές επιτυχίες, αλλά και ψηφοφόροι για να ακούσουν τους ηγέτες τους να μιλούν. Επίσης, θα τοποθετηθούν φωτιστικά νέας τεχνολογίας τύπου LED και θα έχει πράσινο, όπου τεχνικά μπορεί εύκολα να υποστηριχτεί.

Η ανακαίνιση και το νέο εντυπωσιακό σύστημα σιντριβανιών, που θα λειτουργήσει σε λίγες ημέρες, κόστους 500.000 ευρώ, αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη στον Δήμο Αθηναίων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 3 =