αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈτσι θα γίνει το Μικρολίμανο μετά την ανάπλαση του. Σε τροχιά υλοποίησης το έργο των 6 εκατ. ευρώ

Έτσι θα γίνει το Μικρολίμανο μετά την ανάπλαση του. Σε τροχιά υλοποίησης το έργο των 6 εκατ. ευρώ

Σε τροχιά υλοποίησης έχει μπει η μεγάλη ανάπλαση στο Μικρολίμανο. Ένα έργο προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το έργο προβλέπει σημαντικές παρεμβάσεις σε μια έκταση 15.600 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει την ανάπλαση της οδού Επιδαύρου και της παρακείμενης περιοχής των προσφυγικών κατοικιών, την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων το ξήλωμα των πεζοδρομιών και την εγκατάσταση νέων, νέα ασφαλτικά έργα και την αναβάθμιση του αποχετευτικού δικτύου.

Σύμφωνα με το σχέδιο ανάπλασης του Μικρολίμανου όταν ολοκληρωθούν και οι κατεδαφίσεις των αυθαίρετων κατασκευών των κέντρων εστίασης, αναμένεται να δημιουργηθεί παραθαλάσσια ζώνη μήκους 9,2 μέτρων. Τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων θα μεταφερθούν σε μια ζώνη μήκους 6 μέτρων περίπου.

https://i1.prth.gr/images/w880/files/2020-01-25/Pages_from_%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%9C%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85-3_Page_2.jpg

Επίσης, το πλάτος της οδού Ακτή Κουμουνδούρου θα μειωθεί στα 3,5 μέτρα από τα 7 μέτρα που είναι σήμερα, ενώ θα απαγορευθεί η στάθμευση, στο πλαίσιο μετατροπής της σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Φυσικά θα υπάρξουν νέοι χώροι στάθμευσης ενώ θα εγκατασταθούν και νέα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων.

Μέχρι όμως να γίνουν όλα τα παραπάνω θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα της ΕΥΔΑΠ, ενώ όλες οι εργασίες παρακολουθούνται στενά και βρίσκονται υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς, της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων Αττικής και Κυκλάδων, αφού είναι πολύ πιθανό κατά τη διάρκεια των εργασιών, των κατεδαφίσεων και των μετατοπίσεων να φανερωθούν αρχαία ευρήματα άγνωστης αξίας. Για το λόγο αυτό δεν αποκλείεται να χρειαστεί και τροποποίηση των προγραμματισμένων εργασιών όπως άλλωστε έχει γίνει.

https://i1.prth.gr/images/w880/files/2020-01-25/mikrolimano6.jpg

Η ανάπλαση του Μικρολίμανου είναι μία από τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στην ευρύτερη περιοχή. Στα σχέδια της δημοτικής αρχής Πειραιά εντάσσεται και η ανάπλαση της περιοχής από την ακτή Δηλαβέρη έως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, προκειμένου να δημιουργηθεί μία ενιαία ζώνη με χώρους περιπάτου, πρασίνου και ποδηλατοδρόμους.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + sixteen =