αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈτσι είναι η επιφάνεια της Αφροδίτης: H NASA την φωτογράφησε για πρώτη φορά (ΒΙΝΤΕΟ)

Έτσι είναι η επιφάνεια της Αφροδίτης: H NASA την φωτογράφησε για πρώτη φορά (ΒΙΝΤΕΟ)

Μερικές εντυπωσιακές εικόνες από την επιφάνεια της Αφροδίτης τράβηξε το διαστημικό σκάφος Parker Solar Probe. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιόντας τον αισθητήρα Wide-Field Imager (WISPR), το Parker Solar Probe πήρε μια σειρά πρωτοποριακών εικόνων από την Αφροδίτη που μας δίνουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα να δούμε την επιφάνειά της στο ορατό φως. Οι λήψεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια δύο περασμάτων του διαστημικού σκάφους από τον πλανήτη που έγιναν τον Ιούλιο του 2020 και τον Φεβρουάριο του 2021.

Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την επιφάνεια της Αφροδίτης από το Διάστημα χωρίς τη χρήση ραδιοκυμάτων. Η NASA είχε καταφέρει να χαρτογραφήσει την επιφάνεια του πλανήτη τη δεκαετία του 1990 με χρήση ραδιοκυμάτων από το διαστημικό σκάφος Magellan, ενώ αργότερα η JAXA (Ιαπωνική Υπηρεσία Διαστήματος) έπραξε το ίδιο χρησιμοποιώντας αισθητήρα υπερύθρων από το σκάφος Akatsuki.

Βέβαια, ότι το Σοβιετικό Venera είχε κατορθώσει να στείλει πίσω ορισμένες φωτογραφίες από την επιφάνεια τη δεκαετία του 1970, αλλά αυτή τη φορά το υλικό είναι σημαντικά περισσότερο για να γίνει εκ νέου χαρτογράφηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΝΑΣΑ:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + twenty =