αρχικηVIRALΈτοιμο το «μαύρο κουτί» της ανθρωπότητας. Θα δείχνει σε επόμενους πολιτισμούς τι συνέβη στον δικό μας και κατέρρευσε

Έτοιμο το «μαύρο κουτί» της ανθρωπότητας. Θα δείχνει σε επόμενους πολιτισμούς τι συνέβη στον δικό μας και κατέρρευσε

Έτοιμο είναι το «μαύρο κουτί» της ανθρωπότητας. Η αποστολή του: Θα καταγράφει το «κάθε βήμα που κάνουμε» προς την κλιματική καταστροφή, παρέχοντας ένα αρχείο στους μελλοντικούς πολιτισμούς ώστε να κατανοήσουν τι προκάλεσε τον αφανισμό μας.

Όπως μεταδίδει το CNET, σε μια πεδιάδα στην Τασμανία θα τοποθετηθεί στις αρχές του 2022 ένας μονόλιθος. Πρόκειται για μια ανθεκτική συσκευή που αποτελείται από ατσάλι πάχους 7,5 εκατοστών. Ο μονόλιθος αυτός έχει μέγεθος όσο ένα αστικό λεωφορείο και σχεδιάστηκε ώστε να αποτελέσει το «μαύρο κουτί» της ανθρωπότητας.

Η συσκευή θα λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και θα διαθέτει όργανα καταγραφής ατμοσφαιρικών και κλιματικών δεδομένων. Το εσωτερικό του μονόλιθου θα είναι γεμάτο με «σκληρούς δίσκους» που θα συγκεντρώνουν δεδομένα σχετικά με την κλιματική αλλαγή, όπως τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και τις μέσες θερμοκρασίες.

Διαθέτει επίσης έναν αλγόριθμο που του επιτρέπει να συγκεντρώνει καθημερινά διαφόρων ειδών ειδήσεις που δημοσιεύονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ το ίδιο θα κάνει και με αναρτήσεις στα social media. Ολα αυτά τα δεδομένα θα αποθηκεύονται στους σκληρούς δίσκους του μονόλιθου.

Πίσω από την κατασκευή του μονόλιθου βρίσκεται η εταιρεία εμπορικής επικοινωνίας Clemenger BBDO και ερευνητές του Πανεπιστημίου της Τασμανίας.

Στόχος είναι ο μονόλιθος να συλλέγει όλα αυτά τα δεδομένα για τα επόμενα τουλάχιστον 40-50 έτη και σε περίπτωση που ο ανθρώπινος πολιτισμός καταρρεύσει και εξαφανιστεί, ο επόμενος πολιτισμός που θα κάνει την εμφάνισή του στον πλανήτη, να μάθει τι συνέβη και, προφανώς, να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =