αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈτοιμη η πρώτη παρτίδα του Ρωσικού εμβολίου για τον κορονοιό. Το κράτος αναλαμβάνει τη διανομή

Έτοιμη η πρώτη παρτίδα του Ρωσικού εμβολίου για τον κορονοιό. Το κράτος αναλαμβάνει τη διανομή

Το ρωσικό εμβόλιο για τον κορονοϊό, το πρώτο που έχει αναπτυχθεί παγκοσμίως, συμπεριελήφθη στη λίστα των φαρμάκων που διανέμονται από το κράτος για να μην υπάρξει έλλειψη, ενημέρωσε η κυβέρνηση σήμερα, Κυριακή. Το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας.

«Σύμφωνα με διάταγμα του Ρώσου πρωθυπουργού, Μιχαήλ Μισούστιν, το πρώτο εμβόλιο για τον κορονοϊό, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Ρωσία, συμπεριελήφθη στη λίστα των φαρμάκων, ο τρόπος διανομής των οποίων αποφασίζεται από την κυβέρνηση. Αυτό θα μας επιτρέψει να ελέγχουμε τα αποθέματα του φαρμάκου στις περιοχές (σ.σ. της χώρας) και θα βοηθήσει στην αποφυγή τυχόν έλλειψης», αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση.

Έτοιμη η πρώτη παρτίδα

Το εμβόλιο Sputnik V αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya.

Χθες, Σάββατο, έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας της χώρας πως ξεκίνησε η διαδικασία παραγωγής του εμβολίου και μάλιστα αναφέρθηκε πως είναι ήδη έτοιμη η πρώτη παρτίδα.

«Η παραγωγή του εμβολίου, που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Gamaleya, κατά του νέου κορονοϊού ξεκίνησε», αναφερόταν στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.

Ρώσοι αξιωματούχοι αναφέρουν πως η χώρα μπορεί να παράξει 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους επόμενους 12 μήνες, ενώ οι ειδικοί διαβεβαιώνον πως το εμβόλιο έχει περάσει όλα τα απαραίτητα τεστ και έχει αποδειχθεί πως «χτίζει» ανοσία κατά του κορονοϊού.

Πηγή: sputniknews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + ten =