αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈτοιμη η εφαρμογή που σου δείχνει πόσο χρόνο από την ζωή σου ξοδεύεις στο Facebook και στο Instagram

Έτοιμη η εφαρμογή που σου δείχνει πόσο χρόνο από την ζωή σου ξοδεύεις στο Facebook και στο Instagram

Από τέλη Ιουνίου είχαν διαρρεύσει screenshots της λειτουργίας “Your Time on Facebook” που ετοίμαζε η εταιρεία για να παρακολουθείς πόσο χρόνο ξοδεύεις στο κοινωνικό δίκτυο. Η ανάπτυξη ολοκληρώθηκε και πριν από λίγο η εταιρεία ανακοίνωσε και επίσημα την προσθήκη στην εφαρμογή της, αλλά και στο Instagram.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα κέντρο ελέγχου που σου αποκαλύπτει πόσα λεπτά ξοδεύεις ημερησίως σε Facebook και Instagram, ενώ σου δίνει τη δυνατότητα να θέσεις χρονικό όριο και σε ενημερώνει με σχετική ειδοποίηση ότι πλησιάζεις σε αυτό όταν χρησιμοποιείς τις εφαρμογές. Παράλληλα, προσφέρει και την επιλογή να διακόψεις την εμφάνιση των εισερχόμενων ειδοποιήσεων για να μην σου αποσπούν την προσοχή και να μην σε “αναγκάζουν” να επισκεφθείς ξανά το Facebook ή το Instagram.

Η Facebook αναφέρει στο επίσημο blog ότι η ανάπτυξη αυτών των εργαλείων έχει γίνει σε συνεργασία με ειδικούς του τομέα Ψυχικής Υγείας και διάφορους οργανισμούς. Στόχος της είναι να διασφαλίσει ότι οι χρήστες θα ξοδεύουν ποιοτικά τον χρόνο τους στις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης και οι γονείς να μπορούν να ελέγχουν τις online συνήθειες των παιδιών τους.

Το σχετικό dashboard θα εμφανιστεί στην καρτέλα “Your Activity” στο Instagram και στο “Your Time on Facebook” στο Facebook μέσα στις επόμενες ημέρες/εβδομάδες.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + four =